Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

6 συμβουλές φροντίδας για νεανικό δέρμα




Ξέρεις πώς να περιποιείσαι σωστά το δέρμα σου για να μην αποκτήσει ρυτίδες, κηλίδες και να αποφύγεις τη χαλάρωση; Δες τα σωστά βήματα περιποίησης και φροντίδας

1. Άρχισε να περιποιείσαι νωρίς το δέρμα σου
Ακόμη κι αν δεν έχεις φροντίσει ποτέ το δέρμα σου, δεν είναι πολύ αργά για να ξεκινήσεις. Το δέρμα σου αρχίζει να γερνάει όταν είσαι στα μέσα της δεκαετίας των 20, αν και μπορεί να μην το βλέπεις. Τα αγαπημένα σου προϊόντα μπορεί να μην είναι πια τόσο αποτελεσματικά.

Τα γονίδιά σου, οι καθημερινές σου συνήθειες και ο ήλιος προκαλούν αυτές τις αλλαγές. Οπότε μην περιμένεις άλλο! Ο δερματολόγος σου μπορεί να σε συμβουλέψει πώς μπορείς να αποκτήσεις ένα πιο απαλό, λείο δέρμα, όποια κι αν είναι η ηλικία σου.

2. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο καθαριστικό
Διάλεξε ένα κρεμώδες για ξηρό δέρμα ή ένα oil-free, αφρώδες για λιπαρό δέρμα. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, συζήτησε με το δερματολόγο σου για το πώς μπορείς να αποφύγεις τους ερεθισμούς.

Προτίμησε να πλένεσαι με χλιαρό ή δροσερό νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά ενυδατικά του δέρματός σου. Στέγνωσε το πρόσωπό σου ταμποναριστά – μην το τρίβεις.

3. Ενυδατώσου
Η ενυδάτωση προστατεύει και βελτιώνει το δέρμα σου.
Ακόμη κι αν έχεις λιπαρό δέρμα ή σπυράκια, μπορείς να χρησιμοποιείς ένα ελαφρύ, oil-free ενυδατικό κάθε μέρα.
Αν έχεις ξηρό δέρμα, μπορεί να χρειάζεται να βάλεις ενυδατικό πάνω από μία φορά τη μέρα. Άπλωσέ το ταμποναριστά ενόσω το δέρμα σου είναι ακόμη νωπό για να κλειδώσεις την υγρασία.

Έχεις σπυράκια στην πλάτη;
Δοκίμασε το καινοτόμο γαλάκτωμα Aknicare Chest & Back που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την θεραπεία της ακμής σε πλάτη και στήθος. Η μη λιπαρή υφή του και η πρακτική συσκευασία του σε spray κάνουν την εφαρμογή εύκολη, καθώς μπορεί να ψεκάζει και ανάποδα. Το προϊόν είναι αναγνωρισμένο ως CE (medical device) με αποτέλεσμα άμεσα ορατό, αφού οι ακνεϊκές βλάβες στην πλάτη και το στήθος μειώνονται σε ποσοστό πάνω από 50%.

4. Φόρα αντηλιακό κάθε μέρα
Χρειάζεσαι προστασία από τον ήλιο στη διάρκεια της ημέρας, ανεξάρτητα από το αν έχει συννεφιά ή είσαι σε εσωτερικούς χώρους. Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να περάσουν μέσα από τα σύννεφα και τα παράθυρα, πότε είσαι πάντα εκτεθειμένη.

Πολλά ενυδατικά έχουν αντηλιακό φίλτρο. Αν το δικό σου δεν έχει, αναζήτησε αντηλιακό με ευρύ φάσμα και τουλάχιστον 30 δείκτη προστασίας. Μην ξεχνάς να καλύπτεις και τα χείλη σου! Και αν ιδρώσεις ή είσαι για αρκετή ώρα έξω, θυμήσου να ανανεώσεις το αντηλιακό σου για να παραμείνεις προστατευμένη.

5. Μπορώ να χρησιμοποιώ πολλά προϊόντα περιποίησης μαζί;
Ναι. Ξεκίνα με καθαρό δέρμα και αν χρησιμοποιείς κάποια φαρμακευτική κρέμα ή τζελ άπλωσε αυτήν πρώτα.
Πρωί: Ενυδατική, αντηλιακή (αν δεν έχει η ενυδατική σου), makeup, αν φοράς.
Νύχτα: Αντιγηραντικό προϊόν (αν χρησιμοποιείς κάτι τέτοιο), ενυδατική χωρίς προστασία για τον ήλιο.

6. Απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα
Η απολέπιση θα βοηθήσει την επιδερμίδα σου να λάμπει. Μπορείς να απομακρύνεις απλά τα νεκρά κύτταρα με ένα μαλακό πετσετάκι, με ένα περιστρεφόμενο βουρτσάκι ή με scrub με συνθετικούς κόκκους.
Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, κάνε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα.
Αν έχεις λιπαρό δέρμα, κάνε μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
Αν έχεις ακμή ή ευαίσθητο δέρμα, συζήτησέ το με το γιατρό σου καθώς η απολέπιση μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου.

http://www.shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου