Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Το "μαγικό" συστατικό που έχετε στο ντουλάπι σας και κάνει θαύματα!





Είναι ίσως το πιο «ταπεινό» συστατικό που θα βρείτε στο ντουλάπι της κουζίνας, ωστόσο τις ιδιότητές του θα τις ζήλευαν πολλά ακριβά καλλυντικά!

Δείτε τις 6 «καλλυντικές» χρήσεις τις μαγειρικής σόδας που σίγουρα δεν είχατε ακούσει!

Αποσμητικό
Προκειμένου να καταπολεμήσετε τους λεκέδες από ιδρώτα και την κακοσμία, αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με λίγο νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια εφαρμόστε το σε ρούχα με στεγνές μασχάλες.

Σαμπουάν μαλλιών για βαθύ καθαρισμό
Προσθέστε ελάχιστη σόδα στο σαμπουάν και λουστείτε όπως θα κάνατε κανονικά. Η σόδα θα απομακρύνει από τις ρίζες και τα μαλλιά σας όλα τα υπολείμματα styling, ρύπους και σμήγμα.

Λευκαντικό δοντιών
Πολτοποιήστε μία φράουλα και προσθέστε μισή κουταλιά της σούπας σόδα. Απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια των δοντιών με μια μαλακή οδοντόβουρτσα ή με το δάχτυλό σας και αφήστε το για πέντε λεπτά. Τα οξέα της φράουλας και οι κόκκοι της σόδας αφαιρούν τις δυσχρωμίες.

Scrub για τα πετσάκια
Αναμείξτε ένα μέρος νερού με τρία μέρη σόδα. Με το μείγμα αυτό, τρίψτε τα πετσάκια, τα οποία θα μαλακώσουν αμέσως και θα απομακρυνθούν.

Εξυγιαντικό πόρων
Βράστε ένα κουταλάκι του γλυκού σε αποσταγμένο νερό και σταθείτε πάνω από τον ατμό σκεπασμένοι με μια πετσέτα. Οι πόροι θα ανοίξουν, ενώ το δέρμα θα μαλακώσει, κάνοντας πιο εύκολη την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων.

Ξηρό σαμπουάν
Εάν δεν προλαβαίνετε να λουστείτε, απλά βάλτε ελάχιστη πιοσότητα στις ρίζες των μαλλιών και χτενίστε τα. Η σόδα θα απορροφήσει το περιττό σμήγμα και θα προσθέσει όγκο στις ρίζες.

Πηγή: http://www.mylady.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου