Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

10 βήματα για να γίνει το πρωινό σας ξύπνημα πιο εύκολο...



Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήμασταν όλοι πρωινοί τύποι, θα ξυπνούσαμε με ηρεμία, ανανεωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την ημέρα. Αλλά αυτός δεν είναι ένας τέλειος κόσμος, και πολλοί από εμάς δυσκολεύονται πολύ να λειτουργήσουν πριν πιουν καφέ. Ωστόσο με 10 απλά βήματα μπορούμε να κάνουμε τα πρωινά μας πιο εύκολα.

1. Κοιμηθείτε περισσότερο
Μπορεί να είναι το πιο συνηθισμένο και ενοχλητικό πράγμα που ακούμε από τους γύρω μας όμως ισχύει. Πράγματι χρειαζόμαστε περισσότερο ύπνο. Θα πρέπει να προγραμματίσετε 7-9 ώρες ύπνου στην ημέρα σας, διότι είναι ένα από τα πιο βασικά μέρη της υγείας μας και αυτό που παίρνουμε από μια ξεκούραστη νύχτα δεν μπορεί να συμπληρωθεί αλλιώς.

2. Οχι οθόνες στην κρεβατοκάμαρα
Ή τουλάχιστον να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες. Κλείστε την τηλεόραση, το λάπτοπ και το tablet σας και αφήστε τα τηλέφωνα μακριά σας, εξασφαλίζοντας έναν ευχάριστο και ατάραχο ύπνο.

3. Πηγαίνετε για ύπνο όταν είστε κουρασμένοι
Οι περισσότεροι από εμάς όταν έχουμε μια ιδιαίτερα κουραστική μέρα, αγνοούμε το σώμα μας, όταν μας λέει να πάμε για ύπνο. Μην αγνοείτε όσα σας λέει το σώμα σας και ξεκουραστείτε όταν το έχετε ανάγκη.

4. Δημιουργήστε σωστό περιβάλλον κατά τη διάρκεια της νύχτας
Κάντε ένα ζεστό μπάνιο, διαβάστε ένα βιβλίο (έντυπο όχι σε tablet) και πιείτε ένα τσάι ή χαμομήλι για 30-45 λεπτά πριν προσπαθήσετε να κοιμηθείτε. Ό, τι κι αν επιλέξετε, φροντίστε να επαναλάβετε αυτή τη χαλαρωτική ρουτίνα κάθε βράδυ.

5. Σταματήστε να πατάτε snooze
Αν νιώθετε κουρασμένος ακόμα και μετά από πολλές ώρες ύπνου είναι επειδή ένας κύκλος REM (Rapid Eye Movement) έχει διαταραχθεί. Ο βαθύτερος ύπνος μας διαρκεί συνήθως μεταξύ 70 και 90 λεπτά, και αυτό είναι το σημείο του κύκλου όπου ονειρευόμαστε. Είναι καλύτερο να ξυπνήσετε στα αρχικά στάδια του κύκλου REM όπου είσαστε σε λιγότερο βαθύ ύπνο.

6. Αρχίστε να κινείστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα
Βγείτε αμέσως από το δωμάτιο και μην αφήσετε το σώμα σας να «χαλαρώσει» αφού σηκωθείτε.

7. Να σηκώνεστε την ίδια ώρα κάθε μέρα
Στο τέλος δε θα χρειάζεστε καν ξυπνητήρι γιατί θα ρυθμιστεί ο οργανισμός σας μόνος του.

8. Ασκηθείτε το πρωί
Μπορεί να ακούγεται ακραίο, αλλά διώχνει τις κακές τοξίνες από το σώμα σας, αυτά που επηρεάζουν αρνητικά τον ύπνο μας.

9. Εκτεθείτε στο φυσικό φως
Κατά τη διάρκεια της ημέρας φροντίστε να πάρετε μια γερή δόση βιταμίνης D από τον ήλιο και αρκετό καθαρό αέρα. Βοηθά το βιολογικό σας ρολόι και μάλιστα έχει συνδεθεί με τη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και τη ρύθμιση χημικών ουσιών του σώματος σας.

10. Να έχετε πάντα κάτι να ανυπομονείτε
Προγραμματίστε την εβδομάδα σας, ώστε να έχετε κάτι να περιμένετε για να σας κρατάει σε ενθουσιασμό και εγρήγορση.



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου