Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Για να το απολαμβάνετε χωρίς τύψεις..



Απολαύστε το δείπνο σας χωρίς τύψεις, 
3 συνταγές με λίγες θερμίδες...


1.) Αυγά στο φούρνο με σπανάκι και τυρί. 

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο και όσο χρειάζεται για το άλειμμα 
  • 100 γρ. σπανάκι: 
  • 4 κουταλάκια κρέμα γάλακτος τσαγιού 
  • 2 φέτες ψιλοκομμένο ημίσκληρο τυρί, οπως κασέρι ή ένταμ 
  • 4 Αυγά 
  • Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βάζοντας στο κέντρο ένα ταψί με 2 - 3 εκ. νερό. Αλείφετε 4 πυρίμαχα μπολάκια με βούτυρο.
Ζεσταίνετε το βούτυρο και μαραίνετε σε χαμηλή φωτιά το σπανάκι για 4 - 5 λεπτά να φύγουν τα πολλά υγρά του. Βάζετε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε το σπανάκι στα μπολάκια. Ρίχνετε από πάνω, από ένα κουταλάκι κρέμα γάλακτος και μοιράζετε και το τυρί. Σπάτε σε μπολάκι ένα - ένα τα αυγά και τα ρίχνετε με προσοχή πάνω από το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε αν θέλετε.
Βάζετε τα πυρίμαχα στο φούρνο, στο ταψί με το νερό και τα ψήνετε για 10 - 15 λεπτά ή και περισσότερο αν θέλετε τα αυγά πολύ μαγειρεμένα. Βγάζετε με προσοχή από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως.

2.) Τορτίγιες με κοτόπουλο μοτσαρέλα και βασιλικό

Υλικά:

  • 300 γρ. ψητό κοτόπουλο, που μας περίσσεψε από την προηγουμένη, σε κυβάκια
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 4 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 - 2 ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 8 τορτίγιες 


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ψητό κοτόπουλο, την μοτσαρέλα, το κρεμμύδι, τα φύλλα μαϊντανού, τα ντοματάκια και αλατοπιπερώνουμε. Παίρνουμε 8 τορτίγιες και μοιράζουμε στο μισό κομμάτι κάθε τορτίγιας το μείγμα του μπολ. Καλύπτουμε με το άλλο μισό κάθε τορτίγιας και μετά την καθεμία τη διπλώνουμε στα δύο.

Αν έχουμε τοστιέρα, τις ψήνουμε εκεί, ή εναλλακτικά σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τις σερβίρουμε ζεστές, συνοδεύοντάς τες με λίγο μπρόκολο βραστό, ή λαχανικά


3.) Καραμελωμένα λαχανικά

Υλικά: 

  • 500γρ. μικρά καρότα  
  • 500 γρ. ξερά κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη 
  • 4 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο ξύδι:
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ψήνετε τα λαχανικά για 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε και προσθέτετε την ζάχαρη και το ξύδι. Ανακατεύετε και ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 25 λεπτά.
Βγάζετε από το φούρνο, αν θέλετε αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα σερβιρετε ζεστά.

Πηγή: www.myreview.gr