Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Μυρωδάτα Λαζαράκια...



Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια σταφίδα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
  • 3 κοφτές κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • γαρίφαλα ολόκληρα για το στόλισμα.


Eκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και κάνουμε μια γουβίτσα στη μέση που θα τη γεμίσουμε με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη διαλυμένη μαγιά. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά χλιαρό νερό, μέχρι να έχουμε μια ζύμη σχετικά σφιχτή. Προσθέτουμε τα μπαχάρια, τις σταφίδες και τα καρύδια και ζυμώνουμε πολύ καλά. H τελική ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει καθόλου στα χέρια μας. Στρώνουμε το χαμηλό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και πλάθουμε ανθρωπάκια. Φτιάχνουμε μάτια, μύτη και στόμα χρησιμοποιώντας τα γαρίφαλα. Σκεπάζουμε το ταψί με βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε τα λαζαράκια να φουσκώσουν για μία ώρα. Ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: thecookbook.gr