Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Η αρχαία τεχνική του ζεν για άψογο κορμί και ανεβασμένη διάθεση



Η αρχαία τεχνική του ζεν έχει αποδεδειγμένα ευεργετική δράση στο σώμα αλλά και την ψυχική μας διάθεση. Τα καλά νέα είναι πως πλέον μπορούμε να εξασκηθούμε ακόμη και μόνες, στην άνεση του σπιτιού μας.

Νέες έρευνες δείχνουν ότι η γιόγκα έχει πολλαπλά οφέλη για το σώμα και το νου. Ο Χαιρετισμός στον Ήλιο, ο οποίος περιλαμβάνει μερικές από τις πιο γνωστές ασάνες, αποδεικνύεται ένα αποτελεσματικό workout και όχι μόνο. Βοηθά επίσης στον έλεγχο της αναπνοής, αυξάνει την αποδοτικότητα του εγκεφάλου μας, μας κάνει δηλαδή πιο ικανές και ευέλικτες ώστε να παίρνουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις και να ανταποκρινόμαστε άψογα σε κάθε πρόκληση.

Επιπλέον μας φτιάχνει τη διάθεση, μας βοηθά να εξωτερικεύσουμε τη θετική πλευρά μας, μας ανακουφίζει από το στρες. Μπορεί ακόμη να καταπραΰνει τα συμπτώματα σοβαρών ψυχολογικών παθήσεων. Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα του Πανεπιστημίου Μπράουν, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Journal of Phychiatric Practice, η γιόγκα σε συνδυασμό με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης ασθενών με διπολική διαταραχή.

Τώρα πια έχετε την ευκαιρία να μυηθείτε στην αρχαία τεχνική του ζεν με λίγα μόλις κλικ στον υπολογιστή ή το τάμπλετ σας. Ανακαλύψτε τα πιο αντιπροσωπευτικά κανάλια στο YouTube που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε από σήμερα κιόλας.

Yoga With Adriene: H γιόγκι προτείνει να ακολουθήσετε την πρόκληση των 30 ημερών. Η ίδια έχει ανεβάσει ισάριθμα βίντεο με μαθήματα γιόγκα που υπόσχονται να σας μεταμορφώσουν κυριολεκτικά σε ένα μόλις μήνα.

Πάρτε μια γεύση παρακάτω:


Πηγή: elle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου