Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Πεντανόστημη Μαρμελάδα Φράουλα....από τα χεράκια σας!!



Η πιο απλή και εύκολη μαρμελάδα φράουλας που θα την λατρέψετε και θα την τρώτε για πρωινό αρκετό καιρό.

Υλικά: 
2 κιλά φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στην μέση
2 κιλά ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κλωναράκια βανίλιας

Οδηγίες:

  • Καθαρίζουμε τις φράουλες τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε στην μέση.
  • Σε μία μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε σε στρώσεις τις φράουλες και την ζάχαρη.
  • Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήνουμε μερικές ώρες μέχρι οι φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το κλωναράκι της βανίλιας κομμένο στην μέση και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ξαφρίζοντας συχνά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και προσέχοντας να μην φουσκώσουν.
  • Σε 10 με 15 λεπτά θα είναι έτοιμες και το βλέπουμε όταν στέκεται η μαρμελάδα στην ανάποδη μεριά της κουτάλας μας και δεν τρέχει.
  • Προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και αφήνουμε ακόμη για 2-3 λεπτά να πάρουν μία ελαφριά βράση.
  • Την βάζουμε ζεστή σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
  • Τοποθετούμε τα βάζα στο ψυγείο και τα διατηρούμε εκεί για έξι μήνες τουλάχιστον.
Μερίδες: περίπου 4 μεγάλα βάζα
Χρόνος προετοιμασίας:  15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:  15 λεπτά
Συνολικός χρόνος:  30 λεπτά

Πηγή: gourmed.gr