Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Χαρουπόσκονη, με περισσότερο ασβέστιο από το γάλα



Χαρουπόσκονη

Ο καρπός της χαρουπιάς όταν ψηθεί και αλεστεί θυμίζει το κακάο. Η σκόνη χαρουπιού είναι τέλειο υποκατάστατο της σκόνης κακάο και μια υγιής εναλλακτική της σοκολάτας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζαχαροπλαστική, στα κέικ, σε ζεστά ποτά, στα μιλκ σέικ και για επιδόρπια. Χρησιμοποιείται επίσης στη φαρμακευτική βιομηχανία και την καπνοβιομηχανία.

Ιδιότητες

  • Αντίθετα με τη σοκολάτα δεν περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, δύο ουσίες, οι οποίες είναι τονωτικά.
  • Επίσης, το χαρούπι δεν περιέχει αμίνη και φαινυλαιθαναμίνη που μπορούν να προκαλέσουν ημικρανίες και αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Δεν έχει καθόλου οξαλικό οξύ που εμποδίζει το σώμα να κάνει χρήση ασβεστίου και ψευδάργυρου.
  • Το οξαλικό οξύ στη σοκολάτα μπορεί να συνδεθεί με την αρχή στικτότητας σε μερικούς εφήβους που τρώνε μεγάλες ποσότητες σοκολάτας. Το χαρούπι δεν περιέχει καθόλου γλουτένη και έτσι βοηθάει και αποτελεί έδεσμα για όσους πάσχουν από μία κοιλιακή ασθένεια που λέγεται «κοιλιοκάκη».
  • Περιέχουν δύο φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα.
  • Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, B2, B3 και D και παρέχουν πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
  • Βοηθούν στην πέψη, ρίχνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, ανακουφίζουν από τη διάρροια σε νήπια και ενήλικες, ανακουφίζουν από το άσθμα (είτε προκαλείται από αλλεργίες είτε όχι), επιδρούν σαν αποχρεμπτικό, δεν περιέχουν καφεΐνη, απαλύνουν από το βήχα και το κρυολόγημα, περιέχουν γαλλικό οξύ, και βοηθούν στην πρόληψη της πολιομυελίτιδας.
  • Επίσης, το χαρούπι είναι γνωστό ότι βοηθάει στην αύξηση της λίμπιντο καθώς και του αριθμού των σπερματοζωαρίων.
  • Τέλος,  βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας: οι φυτικές του ίνες προσροφούν πολύ νερό στο έντερο και αυξάνουν την κινητικότητά του.


Αν επιθυμείτε αυτό το προϊόν επισκεφτείτε το www.herbsnbeauty.gr