Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

8 Μυστικά για να Πετύχετε τον Ελληνικό Καφέ



Είναι πολύ σημαντικό ο καφές να είναι φρεσκοαλεσμένος και σε μορφή πούδρας.

Τον καφέ πρέπει να τον έχουμε μέσα σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς .

Ο αλεσμένος καφές δεν μπορεί να αποθηκευτεί πάνω από 10 μέρες.

Το μπρίκι που θα τον ψήσετε, καλύτερα να είναι μπρούτζινο και με στενό άνοιγμα, για να δίνει καλύτερο το καϊμάκι.

Για να τον ψήσετε σωστά, προσθέστε πρώτα τη ζάχαρη, ύστερα τον καφέ. Το μυστικό του ελληνικού καφέ είναι να γίνεται σε χαμηλή φωτιά.
Προτού φουσκώσει το καϊμάκι, το αποσύρετε από τη φωτιά και το ξαναβάζετε για λίγο, προτού τον κατεβάσετε.

Αν θέλετε παχύ καϊμάκι δεν το αφήνετε να κοχλάσει.

Όταν τον σερβίρετε, κρατάτε το μπρίκι ψηλά και δεν το ακουμπάτε στο φλιτζάνι, γιατί δεν θα πετύχει το καϊμάκι.

Προτιμήστε να ψήσετε τον ελληνικό καφέ στο γκαζάκι, σε χαμηλή φωτιά, παρά στο μάτι της κουζίνας.