Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Βούτυρο Καριτέ (Αναζωογόνηση Της Γυναικείας Ομορφιάς)


Η λέξη "Βούτυρο Καριτέ" προέρχεται από τη Σενεγαλέζικη λέξη "ghariti" που περιγράφει το δέντρο και η οποία στα Γαλλικά αποδώθηκε ως "karité".

Παράγεται μέσω της επεξεργασίας των καρπών του δέντρου Vitellaria Paradoxa, που φυτρώνει στη Δυτική και Κεντρική Αφρική. Χαρακτηριστικό στην εμφάνιση των καρπών του, είναι ότι μοιάζουν πολύ με τα δικά μας δαμάσκηνα και αυτοί οι καρποί πλέον, παράγονται όταν το δέντρο φτάσει στην ηλικία των 15 ετών. Για την ιστορία, το εμπορευόταν η Αρχαία Αίγυπτος. Το μαρτυρούν σχετικά κείμενα,  που περιγράφουν τη μεταφορά του με καραβάνια.


Αναδομεί σε βάθος την επιδερμίδα καθώς και τα μαλλιά μετά την κούραση από την ηλιακή ακτινοβολία, γι αυτό και θεωρείτε εξαιρετικό αντιγηραντικό, καθώς καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Συστήνεται ιδιαίτερα, μετά τη λήξη των θερινών διακοπών.

Αποτελεί από μόνο του ένα ολοκλρωμένο σύστημα επανόρθωσης και ανανδόμησης της γυναικείας ομορφιάς, με την δύναμη της βιταμίνης Ε και Α.  Φροντίζει επίσης, τα γερασμένα ταλαιπωρημένα από δουλειές γυναικεία χέρια.

Είναι ακόμη μια καλή λύση για έξτρα φροντίδα το βράδυ. Όπως και για φωτεινή ανάλαφρη και αναζωογονητική αίσθηση στα μαλλιά.

Προλαμβάνει και θεραπεύει τις ραγάδες σε συνδυασμό με άλλα αιθέρια έλαια. Αλλά πάντα χρησιμοποιείται ως βάση για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στο γυναικείο σώμα.

Το βούτυρο καριτέ «φυλάσει» μέσα του  5 διαφορετικά και πολύτιμα φυτικά λιπαρά οξέα,τα οποία και κατακλύζουν το 90% της σύνθεσης του. Τα ευεργετικά αυτά οξέα, χωρίζονται σε στεατικά (Stearic Acid) και ελαϊκά (Oleic Acid) λιπαρά.

Χαρίζει ενυδάτωση και ελαστικότητα στο δέρμα.


Πηγή: www.herbsnbeauty.gr