Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

   Βιολογικό Γάλα Σόγιας Με Βανίλια 


Για τους Ασιάτες αποτελεί βασική, καθημερινή τροφή. Στη ζωή των Ευρωπαίων μπήκε πριν από περίπου 10 χρόνια και κατέκτησε υψηλή θέση στις προτιμήσεις τους. Ο λόγος για τη σόγια και τα προϊόντα της, που θεωρούνται τροφές που συμβάλλουν στην καλή υγεία και μακροζωία. 

 
Η σόγια ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι σόγιας, από τους οποίους ο πιο διαδεδομένος είναι η κίτρινη ή κοινή σόγια. Είναι το μόνο φυτικό προϊόν που περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, αντίστοιχη με αυτή που βρίσκουμε μόνο σε προϊόντα ζωικής προέλευσης. 

Το γάλα σόγιας δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή σε χορτοφάγους. 
Ιδιότητες
  • Συμβάλλει στην προστασία από την οστεοπόρωση, σε συνδυασμό με τακτική άσκηση και κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Έχει αντιοξειδωτική δράση χάρη στις ισοφλαβόνες που περιέχει. Οι ισοφλαβόνες είναι φυτικά χημικά που ρυθμίζουν τις ορμόνες στον οργανισμό και αποτρέπουν την ανάπτυξη ελεύθερων ριζών.
  • Υπάρχουν ενδείξεις ότι ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης
  • Ενδείκνυται κυρίως για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη αλλά και όσους δεν καταναλώνουν τροφές ζωικής προέλευσης και αποτελεί ένα καλό υποκατάστατο. 
  • Σύμφωνα με νέα επιστημονικά ευρήματα αποτελεί αποτελεσματική «ασπίδα» ενάντια στην επικίνδυνη συσσώρευση λίπους στο συκώτι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου