Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Είσαι μήλο ή αχλάδι?



Δεν πρόκειται για ένα ακόμα ψυχολογικό τεστ, αλλά η ερώτηση αναφέρεται στο επιπλέον σωματικό λίπος που μπορεί να έχει κάποιος και πιο συγκεκριμένα, σε πιο σημείο του σώματος είναι αυτό συγκεντρωμένο. Με αχλάδι, παρομοιάζεται συνήθως ο σωματότυπος των γυναικών, με κύριο χαρακτηριστικό τα αντιαισθητικά ψωμάκια στους γλουτούς και στην περιφέρεια, ενώ το μήλο αναφέρεται συνήθως στο αντρικό σώμα, και ιδίως στο "σωσίβιο" που μαζεύετε στην περιοχή της κοιλιάς.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως τα άτομα που έχουν μεγαλύτερο ποσοστό συσσωρευμένου λίπος στην περιοχή της κοιλιακής χώρας είναι πιο επιρρεπή σε προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, συγκριτικά με τα άτομα που έχουν λίπος σε άλλες περιοχές του σώματος.

Για να διακρίνετε σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκετε (αχλάδι ή μήλο), δεν έχετε παρά να κάνετε μια απλή διαίρεση. Μετρήστε την περίμετρο της μέσης σας και της περιφέρεια σας και διαιρέστε τα μεταξύ τους. Αν το αποτέλεσμα του κλάσματος είναι πάνω από 0.8 για τις γυναίκες και πάνω από 1.0 για τους άντρες, τότε το σώμα σας έχει σχήμα μήλου.

Πρόσφατα όμως οι γιατροί υιοθέτησαν έναν πιο εύκολο και ακριβές τρόπο μέτρησης της κατανομής του σωματικού λίπους. Η μέτρηση της περιφέρειας της μέσης μπορεί να σας δώσει κατευθείαν την απάντηση που ζητάτε. Αν η τιμή της ξεπερνά τα 89cm για τις γυναίκες και τα 117cm για τους άντρες, τότε ανήκετε στην πιο επικίνδυνη κατηγορία, αυτή του μήλου.

Για την αποφυγή λοιπόν διαφόρων προβλημάτων υγείας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε ένα υγιεινό τρόπο ζωής συνδυάζοντας συστηματική άσκηση και ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής. Ετσι θα καταφέρετε να μειώσετε το σωματικό σας βάρος και μαζί μ' ’αυτό τις πιθανότητες να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Πηγή: http://www.care.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου