Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Η ρίζα της ζωής και οι μαγικές ιδιότητες....




Τζινσένγκ (Η Ρίζα Της Ζωής)


Το όνομα τζίνσενγκ (Ginseng) έχει κινέζικη προέλευση, σημαίνει ανθρώπινη ρίζα και αναφέρεται στα χαρακτηριστικό διχαλωτό σχήματα αυτής της ρίζας που μοιάζει με ανθρώπινα πόδια. Η λατινική ονομασία του τζίνσενγκ είναι panax που προέρχεται από την ελληνική λέξει πανάκεια. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, υπάρχουν φυσικές ουσίες που προέρχονται από φυτά όπως το τζίνσενγκ, τα οποία έχουν μεταξύ άλλων και αντιγηραντικές ιδιότητες.
Στην Κίνα ονομάζεται "Η ρίζα της ζωής", χρησιμοποιείται εδώ και 5,000 χρόνια και εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικό προληπτικό διαφόρων παθήσεων και φάρμακο-πανάκεια.
Οι Ρώσοι το χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα για τους αστροναύτες τους, ώστε να αποφεύγουν οι μολύνσεις κατά την διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού.

Ιδιότητες
  • Βελτιώνει τη συγκέντρωση, τη μνήμη και την αποφασιστικότητα. Ενεργοποιεί το σώμα και το πνεύμα.
  • Βοηθά να ανέβουν τα επίπεδα ενέργειας κατά την άσκηση ή την σωματική καταπόνηση, βοηθά στην αναγέννηση των μυών.
  • Βελτιώνει την λίμπιντο, την σεξουαλικότητα και σε άντρες και σε γυναίκες. 
  • Το Ginseng επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και προστατεύει από Καρδιαγγειακά, αρτηριοσκλήρωση, υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλα αγγειακά προβλήματα (φλεβίτιδα και αιμορροΐδες).
  • Τονώνει το ανοσοποιητικό και ρυθμίζει τις ανοσολογικές αποκρίσεις του σώματος σε καταστάσεις όπως η χρόνια φλεγμονή, η αλλεργία. Ακόμη προστατεύει από ιούς (συμπεριλαμβανομένης της γρίπης / κοινό κρυολόγημα).
  • Ιδιαίτερη είναι η δράση του και ικανοποιητικά τα αποτελέσματά του σε απλές αλλά και πιο σύνθετες νευρολογικές διαταραχές όπως: πονοκέφαλος και hangover, μείωση των νοητικών λειτουργιών, παρκινσονισμός κ.ά.
  • Ευνοεί την ρύθμιση ενός υγιούς μταβολισμού.
  • Σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η χρήση του κορεάτικου τζίνσενγκ σε οποιαδήποτε περίπτωση προσβολής από ραδιενέργεια μπορεί να είναι εξαιρετικά πολύτιμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου