Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Λιγότερο αλάτι - περισσότερη γεύση



Βελτιώσετε τη γεύση των φαγητών, προσθέτοντας φρέσκα λαχανικά κατά το μαγείρεμα.
 

Οσο πιο πολύ αλάτι τρώμε, τόσο πιο πολύ το επιθυμούμε, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε καθημερινά 8 με 10 φορές περισσότερο νάτριο, από όσο χρειάζεται.

Η συνιστώμενη καθημερινή δόση νατρίου ισοδυναμεί με ένα κουταλάκι του τσαγιού αλάτι. Αλλά, είτε με το να το προσθέτουμε εμείς, είτε με το να τρώμε φαγητά με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι, ανεβάζουμε στα ύψη την καθημερινή πρόσληψη νατρίου.

Ακολουθώντας τις συμβουλές που ακολουθούν, μπορούμε και να μειώσουμε την πρόσληψη νατρίου σε φυσιολογικά επίπεδα, αλλά και να γνωρίσουμε καινούργιες γεύσεις που είναι εξίσου νόστιμες.

Χρησιμοποιείστε αλάτι είτε κατά το μαγείρεμα, είτε στο τραπέζι, αλλά όχι και στα δύο.

Αντικαταστήστε το αλάτι προοδευτικά με άλλα βότανα ή καρυκεύματα.

Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων ως προς την περιεκτικότητά τους σε νάτριο και επιλέξτε αυτά με τη μικρότερη.

Αποφεύγετε τα καπνιστά και παστά φαγητά, καθώς και όσα διατηρούνται σε άρμη.

Τέλος βελτιώσετε τη γεύση των φαγητών, προσθέτοντας φρέσκα λαχανικά κατά το μαγείρεμα. Είναι πραγματικά πολύ νόστιμα τόσο στα ζυμαρικά, όσο και στα φαγητά κατσαρόλας και στις σούπες.

Βέβαια, επειδή η επιθυμία για αλάτι είναι συχνά αρκετά έντονη, λογικό είναι η μείωσή του ν' απαιτεί χρόνο και υπομονή. Ωστόσο αξίζει η προσπάθεια, λαμβάνοντας κανείς υπόψη το όφελος, που θα επιφέρει στην υγεία η μείωσή του.


Πηγή: http://www.care.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου