Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Απολάυστικό κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη



Υλικά

½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ φλιτζάνι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (να έχει μαλακώσει)
1 φλιτζάνι υποκατάστατο ζάχαρης (ασπαρτάμη)
3 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα 1-1,5% λιπαρά
60γρ κουβερτούρα
1/3 φλιτζανιού καρύδια κοπανισμένα (ψιλοκομμένα)

Εκτέλεση

Ρίξτε μέσα στο φλιτζάνι με το ζεστό νερό την ξερή μαγιά και αφήστε εκεί μέχρι να φουσκώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπήστε στο μίξερ τη μαργαρίνη με το υποκατάστατο ζάχαρης μέχρι να αφρατέψει και να «ασπρίσει» το μίγμα. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά και μόλις έχετε ένα ομοιογενές μίγμα προσθέστε στο μίγμα τη μαγιά που είχατε αφήσει να φουσκώσει. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα, τη λιωμένη σοκολάτα, τα υλικά που κοσκινίσατε και τα κοπανισμένα καρύδια. Αφήστε το μίγμα να χτυπηθεί καλά για περίπου 8 λεπτά ώστε να πήξει και να ενωθούν καλά τα υλικά. Βουτυρώστε ένα ταψάκι (23Χ33εκ ή 30εκ στρογγυλό) και αδειάστε το μίγμα. Σκεπάστε με χαρτί ψησίματος και μια ζεστή πετσέτα και αφήστε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη σας (θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα). Ψήστε στους 150 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου (ανάλογα και με το φούρνο).

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου