Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ταξιδεύοντας στη χώρα του Μουντιάλ...



Η πιο μεγάλη σε έκταση και ταυτόχρονα πιο γνωστή χώρα της Νότιας Αμερικής είναι αναμφισβήτητα η Βραζιλία. Με την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου σε λίγες μέρες, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα προς την χώρα του φοβερού Πελέ!

Χώρα με μοναδικά χαρακτηριστικά όπως το παγκοσμίου φήμης καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο που κάθε χρόνο το Φεβρουάριο ελκύει εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών που έρχονται να συνδυάσουν τις διακοπές τους στην Βραζιλία με αυτό το φαντασμαγορικό σκηνικό.
Από τις κοσμοπολίτικες πόλεις όπως το Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Ρεσίφε, τη Φορταλέζα ή το Πόρτο Αλέγκρε εώς τις κάτασπρες παραλίες της Σαλβαντόρ ντε Μπαχία, τις κοσμικές παραλίες της Κοπακαμπάνα και Ιπανέμα, τις απέραντες παραλίες τις Φορταλέζα ή τo δημοφιλές στους επισκέπτες της Βραζιλίας τουριστικό θέρετρο Μπούζιος, όλα στην Βραζιλία κινούνται στον μουσικό ρυθμό της Σάμπα και την γλυκιά γεύση της Καιπιρίνια. Ρυθμοί που χαρακτηρίζουν κυρίως την πασίγνωστη νυχτερινή διασκέδαση της χώρας του Ζαχαροκάλαμου.





Πέρα από τις πόλεις και παραλίες τις Βραζιλίας υπάρχει και ένας απαράμιλλος φυσικός πλούτος, μεγάλο κομμάτι του οποίου μπορεί να βρεί κανείς στον ακόμα σε αρκετά σημεία ανεξερεύνητο Αμαζόνιο όπου δεσπόζει επιβλητικά η πόλη του Μαναούς, η μοναδική πόλη του Αμαζονίου, στην οποία συναντιούνται ο Ριο Νέγκρο και ο Σολιμόες και σχηματίζουν τον Αμαζόνιο ποταμό. Επίσης εκεί θα βρεί κανείς και τα προστατευόμενα φυσικά πάρκα του Ζαού και του Αναβιλιάνας.




Μιλωντας για φυσικό πλούτο δεν μπορεί να παραλείψει σίγουρα κανείς τους παγκοσμίου φήμης καταρράκτες του Ιγκουάτσου (Iguacu Falls), οι οποίοι έχουν ανακηρυχθει άπο την UNESCO παγκόσμια κληρονομιά, όπως και τα εθνικά πάρκα Τσαπάντα ντος Βεαντέιρος και Ιτατιαία.



ΔΙΑΜΟΝΗ
Για το Ρίο, προφανείς επιλογές είναι οι Κοπακαμπάνα και Ιπανέμα. Αλλά η τελική απόφαση είναι καθαρά θέμα budget αφού στο κέντρο ή στο Φλαμένγκου θα βρείτε εξίσου καλά ξενοδοχεία με τη μισή τιμή. Στην Κοπακαμπάνα δεσπόζει, βεβαίως, το Copacabana Palace, πρόσφατα ανακαινισμένο νεοκλασικό της δεκαετίας του ’20 (www.copacabanapalace.com), το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης. Επίσης το Marriott Hotel Rio de Janeiro (www.marriott.com) και Sofitel Rio de Janeiro Copacabana (www.sofitel.com)

Για το Μπούζιους οι επιλογές είναι άπειρες. Τα πιο διάσημα είναι τα Vila d’ Este (www.viladeste.com.br) και Casas Brancas (www.casasbrancas.com.br), αλλά σίγουρα θα βρείτε ικανοποιητικότατη διαμονή και σε πολύ χαμηλότερη τιμή αν ψάξετε λίγο.
Και βλέποντας και ζώντας κάποια απο αυτά τα πολλά που έχει να προσφέρει η Βραζιλία θα μας είναι και εύκολα να πούμε φεύγοντας, στα ομολογουμένως δύσκολα για μας πορτογαλικά, Obrigado Brasil!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου