Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Γκότζι μπέρι....το μούρο της ευτυχίας......



Μικρή ιστορία

Πρόκειται για ένα ισχυρά αντιοξειδωτικό φρούτο που ευδοκιμεί στα Ιμαλάια και καλλιεργείται πλέον και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το φυτό έγινε γνωστό ουσιαστικά από την Κίνα με γραπτές αναφορές του 2800 π.Χ. που αναφέρονται στις ευεργετικές ιδιότητές του για τη μακροζωία.


Μεγάλα μυστικά

Τα γκότζι θεωρούνται ως μια από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές θρεπτικών συστατικών. Περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1 και Β2), Βήτα-Καροτίνη, βιταμίνη C, καθώς και μια σειρά άλλων βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων, αντιοξειδωτικών και αμινοξέων. Το γκότζι περιέχει πολλούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά και διατροφικές ίνες, όλα απαραίτητα για το σώμα ενώ οι διάφορες φυτοστερόλες, όπως η αντιφλεγμονώδης Β-σιτοστερόλη, περιορίζει την απορρόφηση της χοληστερόλης και συμβάλλει στη σεξουαλική ευρωστία. Γενικώς, θεωρείται το μούρο της ευτυχίας και της μακροζωίας. Τέλος, περιέχει «ωφέλιμα» λίπη, όπως Ω-6 και λινολεϊκό οξύ, που είναι ρυθμιστές της ορμονικής λειτουργίας.

Συνεπώς μια χούφτα γκότζι μπέρι καθημερινά χαρίζει και με το παραπάνω την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης B και C στον οργανισμό. Η υπόξινη γεύση τους συνδυάζεται τέλεια με γιαούρτι, με φρούτα ακόμη και σε σαλάτες.


Γνωρίζετε ότι...

  • Τα εκατό γραμμάρια γκότζι μπέρι περιέχει 370 θερμίδες.
  • Περιέχει 18 αμινοξέα, μεταξύ αυτών τα 8 που θεωρούνται απαραίτητα.
  • Περιέχει 21 ιχνοστοιχεία, όπως ψευδάργυρο, ασβέστιο, γερμάνιο, σελήνιο και φώσφορο.
  • Εχει περισσότερη Β-καροτίνη και από το καρότο, και το πλήρες φάσμα των αντιοξειδωτικών.
  • Εχει περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι.
  • Εχει βιταμίνη E, η οποία σπανίζει σε φρούτα.
  • Εχει 500 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια.

Αν επιθυμείτε αυτό το προϊόν επισκεφτείτε το  http://herbsnbeauty.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου