Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Φυσικό φαρμακείο στο σπίτι: Οι χρήσεις για κάθε βότανο



Η πολύτιμη βοήθεια των βοτάνων απέναντι στα καθημερινά προβλήματα του οργανισμού μας
Πολλές φορές στο σπίτι μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με κάποιο πρόβλημα στον οργανισμό ή στο σώμα μας. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να έχουμε. Γι' αυτό το λόγο θα σας δώσουμε μερικά από τα "πρώτης ανάγκης" βότανα, αιθέρια έλαια, λάδια και αλοιφέςπου πρέπει να έχουμε πάντα στο σπίτι για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με τρόπο φυσικό τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να συμβούν σε μας, αλλά και σε άλλους στο σπίτι.

Μερικά από τα βότανα που πρέπει να έχουμε στο σπίτι είναι:
Χαμομήλι
Τίλιο
Φασκόμηλο
Μέλισσα
Τσάι πράσινο
Μέντα
Βαλεριάνα
Μάραθο
Γλυκάνισο
Βάλσαμο
Λεβάντα
Θυμάρι
Ρίγανη
• Αλτέα

Μερικά από τα αιθέρια έλαια που πρέπει να έχουμε στο σπίτι είναι:
Λεβάντα
Μέντα
Χαμομήλι
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
Ευκάλυπτος
• Γαρύφαλλο

Μερικά από τα λάδια που πρέπει να έχουμε στο σπίτι είναι:
Σιτέλαιο
Αμυγδαλέλαιο
• Υπέρικος
Δαφνέλαιο

Μερικές από τις αλοιφές που πρέπει να έχουμε στο σπίτι είναι:
• Άρνικα
• Καλέντουλα
• Rescue Remedy Cream (Bach)
• Αλοιφή με υπέρικο
• Αλοιφή με ευκάλυπτο


Χρήσεις και συνδυασμοί:

Αιθέριο έλαιο λεβάντας και σιτέλαιο
Σε περίπτωση εγκαύματος, βάζετε σε 1 ποτήρι του κρασιού σιτέλαιο και προσθέτετε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Κάντε επάλειψη στο έγκαυμα 3 με 4 φορές την ημέρα και η πληγή θα επουλωθεί φυσικά. Επίσης, αν σας ταλαιπωρεί έντονος πονοκέφαλος, μπορείτε να κάνετε κομπρέσες λεβάντας, παίρνοντας ένα βρεγμένο πανί με κρύο νερό και ρίχνοντάς του 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Πράσινο τσάι
Αν υποφέρετε από διάρροια, εμπιστευτείτε τις ιδιότητες του πράσινου τσαγιού. Βράστε νερό και γεμίστε ένα φλιτζάνι του τσαγιού, στο οποίο έπειτα θα προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού πράσινο τσάι. Το βράζετε για 2', το σουρώνετε και το πίνετε. Συνίστανται 2 με 3 φλιτζάνια ημερησίως.

Ρόφημα με χαμομήλι, λεβάντα, δενδρολίβανο και χρυσάνθεμο
Στη περίπτωση πονοκεφάλου, φτιάξτε το παραπάνω ρόφημα, βράζοντας νερό και προσθέτοντας τα σχετικά υλικά. Μπορείτε να πιείτε 1-2 φλιτζάνια τσαγιού την ημέρα.

Αμυγδαλέλαιο
Για πόνους της πλάτης, παίρνετε 1 ποτήρι κρασιού και ρίχνετε αμυγδαλέλαιο και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο juniper και ginger, και με το μείγμα κάνετε μασάζ στο σημείο 2 με 3 φορές την ημέρα. Μια ζεστή κομπρέσα με αιθέριο έλαιο juniper θα βοηθήσει το ίδιο, αλλά προσέξτε μετά την εντριβή να μην εκτεθείτε στο κρύο.

Ρόφημα χαμομηλιού/μέντας
Αν έχετε θέμα με εμετούς, φτιάξτε ένα ρόφημα χαμομηλιού ή μέντας, μέσα στο οποίο θα ρίξετε 2 σταγόνες μέντας ή αιθέριο έλαιο. Αν υποφέρετε από πυρετό, ένα φλιτζάνι ρόφημα μέντας παγωμένο με 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, θα κάνει θαύματα.

Ρόφημα με μέλισσα, θυμάρι, γλυκόριζα
Στη περίπτωση που σας ταλαιπωρεί βήχας, φτιάξτε το παραπάνω ρόφημα και πιείτε 2-3 φλιτζάνια την ημέρα. Επίσης μπορείτε να κάνετε και γαργάρες με φασκόμηλο 2 φορές την ημέρα. Ένα ρόφημα με φασκόμηλο, θυμάρι, μέλισσα και μέντα, 2-3 φορές την ημέρα, θα βοηθήσει και στο κρυολόγημα.

Αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
Αν έχετε κολλήσει κάποιο από τα κρυολογήματα του φθινοπώρου/χειμώνα, ρίξτε μέσα σε ένα ποτήρι κρασιού χαμομηλέλαιο και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου και κάντε εντριβές στο στήθος 2-3 φορές τη μέρα.

Μάραθος και ραδίκι
Αν το πρόβλημά σας είναι η δυσκοιλιότητα, ένα ρόφημα με μάραθο, χαμομήλι και ραδίκι μπορεί να βοηθήσει, πίνοντας ένα φλιτζάνι κάθε βράδυ. Σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό ρίχνετε 1 κουταλάκι από το μείγμα και το αφήνετε στη φωτιά για 2'. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στο νερό για 10'. Σουρώνετε και το πίνετε.

Βαλεριάνα
Η βαλεριάνα κάνει εκπληκτική δουλειά απέναντι στις αϋπνίες. Βάζετε 40γρ. μέλισσα, 40γρ. χαμομήλι και 20γρ. βαλεριάνα και φτιάχνετε ένα μείγμα. Από αυτό, βάζετε ένα κουταλάκι σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνετε για 15'. Το σουρώνετε και πίνετε 1 φλιτζάνι το βράδυ πριν κοιμηθείτε.

Όλα τα βότανα πρέπει να φυλάσσονται σε μεγάλα, γυάλινα βάζα, σε θερμοκρασία δωματίου και μακριά από υγρασία και πολύ φως.
Τα αιθέρια έλαια και τα λάδια πρέπει να φυλάσσονται και αυτά μακριά από το φως, ιδανικά σε σκουρόχρωμα μπουκάλια.

Για οποιαδήποτε προϊόν μπορείτε να επισκεφτείτε το http://herbsnbeauty.gr/


Πηγη: http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου