Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Γιατι ασπρίζουν τα μαλλιά σου?






Η εμφάνιση άσπρων τριχών στο κεφάλι μας μπορεί να είναι απολύτως φυσική και αναμενόμενη, παρ’ όλα αυτά μας προκαλεί ένα έντονο αίσθημα απογοήτευσης και μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί να συμβαίνει αυτό σε εμάς! Πολλές από εμάς μάλιστα κατηγορούμε τον εαυτό μας και το άγχος που μας διακατέχει για το άσπρισμα των μαλλιών μας. Αυτοί είναι οι 3 πραγματικοί παράγοντες που καθορίζουν πότε και γιατί το γκριζάρισμα κάνει την εμφάνισή του στο μαλλί μας.

Γονίδια:
Είναι πολύ πιθανό οι γκρίζες τρίχες της κεφαλής μας να κάνουν την εμφάνισή τους επειδή απλούστατα τις είχαν και οι γονείς μας. Το γκριζάρισμα μάλιστα σε αυτή την περίπτωση ξεκινά την ίδια περίοδο που είχε εμφανιστεί και στους γονείς μας και αν και οι 2 αντιμετώπιζαν το πρόβλημα, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί και σε εμάς. Τα γονίδιά μας με άλλα λόγια είναι αυτά που καθορίζουν το πότε οι θύλακες της τρίχας χάνουν την απόχρωσή τους, άρα και αποκτούμε άσπρες τρίχες.

Υγεία και Συνήθειες:
Πέρα από τα γονίδια, ο η υγεία  μας και οι συνήθειες της καθημερινότητάς μας παίζουν τεράστιο λόγο στην επίσπευση του ασπρίσματος των μαλλιών. Το κάπνισμα, η έλλειψη βιταμινών και τα προβλήματα του θυρεοειδούς για παράδειγμα είναι ικανά να επηρεάσουν αρνητικά την παραγωγή μελανίνης από τον οργανισμό μας, οδηγώντας με ταχύτατους ρυθμούς στον αποχρωματισμό του μαλλιού μας.

Κατεστραμμένα μελανοκύτταρα:
Η έλλειψη μελανίνης είναι ο βασικός λόγος αποχρωματισμού των μαλλιών. Η ουσία αυτή, η  οποία  παράγεται στα μελανοκύτταρα του οργανισμού μας, είναι αυτή που δίνει στα μαλλιά την ιδιαίτερη απόχρωσή τους. Συνεπώς, όταν τα μελανοκύτταρά μας αντιμετωπίζουν προβλήματα ή είναι πλήρως κατεστραμμένα, αυτό εκφράζεται και με τη όψη του τριχωτού της κεφαλής μας. Η καταστροφή των κυττάρων αυτών δεν συνδέεται αναγκαστικά με το στρες, όπως πολλοί νομίζουν, αλλά μπορεί να έχει να κάνει με άλλα ψυχολογικά ή δερματικά προβλήματα αφού το στρες κατά κύριο λόγο προκαλεί τριχόπτωση και ψαλίδα και όχι άσπρισμα.


Πηγή: http://www.kaαthimerini.gr/764984/article/gynaika/ygeia/aytoi-einai-oi-logoi-poy-ta-mallia-soy-asprizoyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου