Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

4 σημάδια προδίδουν ότι τα μαλλιά σου καταστράφηκαν

Επειδή οι πιθανές πηγές κινδύνου για τα μαλλιά σου είναι πολλές διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να καταλάβεις ότι τα μαλλιά σου έχουν καταστραφεί και χρειάζονται άμεσα βοήθεια!

Σαν τσίχλα: ξέρεις όταν μασάς την τσίχλα και την βγάζεις πώς γίνεται σαν ...λάστιχο; Έτσι λοιπόν και η ελαστικότητα της τρίχας σου γίνεται καπνός όταν το μαλλάκι σου είναι κατεστραμμένο και φθαρμένο. Φρόντισε να βρεις ποιο είναι εκείνο το προϊόν που καταστρέφει το μαλλάκι σου και το κάνει να χάνει την ελαστικότητα του και σταμάτα να το χρησιμοποιείς αφού μόνο κακό κάνει στην τρίχα σου.

Κάνε στην άκρη να περάσω: φυσικά και οι άκρες είναι πολύ ενδεικτικές για ο να το μαλλάκι σου είναι υγιές ή αν έχεις καταστραφεί. Φρόντισε το σωστά, κούρευε το συστηματικά και θα δεις ότι οι άκρες σου δεν θα "σπάνε" στη μέση και κυρίως το μαλλί σου θα δείχνει πιο υγιές από ποτέ. Καλό είναι να το κουρεύεις κάθε 2 μήνες τουλάχιστον έτσι ώστε να ανανεώνεται και να μην δείχνει σαν ...άχυρο. Ειδικά να βάφεις τα μαλλάκια σου ή αν χρησιμοποιείς πολλά εργαλεία στάιλιγνκ με θερμό αέρα και προϊόντα στάιλινγκ τότε καλά θα κάνεις να φροντίζεις ώστε να μην σπάνε οι άκρες σου! Για παράδειγμα το ισιωτικό σου είναι πολύ πιθανό να σου προκαλέσει ψαλίδα και να δεις τις άκρες σου να χωρίζονται στα δύο!

Φριζαρισμένο και δύσκολο να το κουμαντάρεις: οι κόμποι, η ψαλίδα και το φριζάρισμα είναι σημάδια ότι τα μαλλιά σου υποφέρουν και αρνούνται να υπακούσουν στους κανόνες σου. Εννοείται ότι όταν το μαλλάκι σου έχει τέτοια θέματα δεν είναι δυνατόν να κρατήσει το χτένισμα σου για πολύ αλλά και το αποτέλεσμα είναι ότι το μαλλί σου δείχνει ταλαιπωρημένο από χιλιόμετρα. Φρόντισε να αποφεύγεις το φριζάρισμα χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα μετά το λούσιμο και θα δεις τα μαλλιά σου πιο λεία από ποτέ!

Σαν βρεγμένη γάτα: ακόμη αναρωτιέσαι πώς θα καταλάβεις αν η τρίχα σου έχει καταστραφεί; Τότε βρέξτα και παρατήρησε τα μαλλάκια σου. Όταν τα μαλλάκια σου έχουν καταστραφεί έχουν την τάση να γίνεται μια ενιαία μάζα όταν είναι βρεγμένα, δηλαδή δύσκολα ξεχωρίζει τούφα από τούφα και δυσκολεύεσαι να περάσεις τα δάχτυλα σου ανάμεσα στα μαλλάκια σου. Ειδικά αν έχεις ξανθά μαλλάκια θα δεις ότι είναι εύκολο να καταλάβεις αν υποφέρουν ή όχι αφού δείχνουν ιδιαίτερα θαμπά όταν είναι νωπά.



Κάνε ένα δωράκι στα μαλλιά σου, χρησιμοποιείσε ένα λάδι για ενυδάτωση και προστασία με με βιταμίνες και έλαιο argan.
Κάνοντας εφαρμογή μία ώρα πριν το μπάνιο σου. Εφάρμοσέ το από την ρίζα έως την άκρη, κάνε ένα ελαφρύ μασάζ και άστο για περίπου μία ώρα. Τέλος ξέβγαλέ το κανονικά με σαμπουάν για ταλαιπωρημένα μαλλιά.


http://herbsnbeauty.gr/



Πηγή: http://www.mylady.gr/arthra/2012/11/18-4-tropoi-prodidoun-oti-ta-mallia-sou-katastrafikan/#.U2Ur94F_vco

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου