Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ποιές τροφές είναι κατάλληλες για μετά την ηλιοθεραπεία




Λίγο προτού μπει το καλοκαίρι είναι η ιδανική στιγμή να ενισχύσετε την επιδερμίδα σας και να την προετοιμάσετε για τη σαρωτική έκθεσή της στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.
Δεν θα χρειαστεί όμως να ξοδευτείτε προσθέτοντας στο νεσεσέρ σας μερικά ακόμη καλλυντικά προϊόντα.
Ερευνες έδειξαν ότι η σωστή διατροφή μπορεί να φέρει ουσιαστικότερα αποτελέσματα και από την καλύτερη καλλυντική κρέμα της αγοράς. 
Ορισμένα φρούτα και λαχανικά μπορούν να συμβάλουν στην επιδιόρθωση των βλαβών και την αναζωογόνηση του δέρματος.

Φράουλες.
Αν νομίζετε ότι τα πορτοκάλια είναι το φρούτο που περιέχει την περισσότερη βιταμίνη C, τότε θα εκπλαγείτε μαθαίνοντας ότι οι φράουλες περιέχουν ακόμη περισσότερη. Η βιταμίνη C αποτελεί το κλειδί για σφριγηλό και σφιχτό δέρμα, καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Ακτινίδιο. 
Πλούσιο σε βιταμίνη C αλλά και Ε είναι και το ακτινίδιο, το οποίο προστατεύει το δέρμα απέναντι στις βλάβες των υπεριωδών ακτίνων, του χαρίζει ακτινοβολία και ενισχύει το καλοκαιρινό μαύρισμα.


Αμύγδαλα.
Αφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες περιέχουν και τα αμύγδαλα, ένα ακόμη τρόφιμο-σύμμαχος του δέρματος. Τα αμύγδαλα περιέχουν βιταμίνη Ε που συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών και προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από τις βλάβες των υπεριωδών ακτίνων και άλλων επιθετικών περιβαλλοντικών παραγόντων.
Για να τονώσετε ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα σας, δοκιμάστε μια εύκολη μάσκα ομορφιάς ανακατεύοντας μέλι, αμυγδαλέλαιο και χυμό λεμονιού.

Καρότα.
Μπορεί να φημίζονται για τα οφέλη που προσφέρουν σε επίπεδο όρασης, όμως καθότι αποτελούν πλούσια πηγή β-καροτίνης, οχυρώνουν την επιδερμίδα απέναντι στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Επιπλέον, αναπληρώνουν τα αποθέματα βιταμινών του δέρματος, τα οποία όταν είναι ελλιπή, επιφέρουν ξηροδερμία.

Σολομός.
Οντας πλούσιος σε λιπαρά οξέα Ωμέγα-3, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση, ενώ την ίδια στιγμή κάνει τα δερματικά κύτταρα πιο δεκτικά στα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων. Επίσης, καταπραΰνει τις λεπτές γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες, βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και εμποδίζει το φράξιμο των πόρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου