Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Καλοκαίρι… 5 tips για να φροντίσουμε Σωστά την επιδερμίδα μας.



Επιτέλους καλοκαίρι! Ήλιος, θάλασσα, ζέστη. Η σωστή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι απαραίτητη σε πρόσωπο και σώμα.

Πως φροντίζουμε την επιδερμίδα μας μετά την έκθεση στον ήλιο?

1.) Σαπουνίζουμε το πρόσωπο με ένα απαλό καθαριστικό. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται οι ρύποι και ο ιδρώτας. Η επιδερμίδα αναζωογονείτε, προτιμήστε χλιαρό προς κρύο νερό και προϊόντα με χαμομήλι. Το χαμομήλι είναι φυσικό αντισηπτικό και καταπραϋντικό.

2.) Στεγνώνουμε το δέρμα μας με ταμποναριστείς κινήσεις. Η επιδερμίδα έχει ήδη ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο. Φροντίζουμε με απαλές κινήσεις να απομακρύνουμε την περίσσια ποσότητα νερού.

3.) «Ξεδιψάμε» την επιδερμίδα. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε πολλά και διαφορετικά προϊόντα για την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Το τζελ της αλόη βέρα είναι ένα προϊόν όχι μόνο για το πρόσωπο αλλά για όλο το σώμα καθώς και για τα μαλλιά. Καταπραΰνει από τους ερεθισμούς, θρέφει, μαλακώνει και ενυδατώνει σε βάθος.

4.) Διατηρούμε τη διατροφή μας υγιή και πίνουμε πολύ νερό. Συγκεκριμένα η διατροφή το καλοκαίρι πρέπει να αποτελείται από:
• 50-55% Υδατάνθρακες (κυρίως σύνθετοι, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, ζυμαρικά, φρούτα και λαχανικά)
• 15-20% Πρωτεΐνες (κυρίως ψαριού)
• 30% Λίπος (κυρίως από ελαιόλαδο) (πηγή)

5.) Αντικαθιστούμε το make up με κάποιο που έχει ελαφριά υφή. Επειδή το μακιγιάζ ταλαιπωρεί την επιδερμίδα περισσότερο το καλοκαίρι λόγο ζέστης, αλλάζουμε το make up με ένα που έχει ελαφριά υφή κατάλληλο στον τύπο επιδερμίδας μας. Τελειώνουμε με λίγη πούδρα, μάσκαρα και ένα φωτεινό χρωματάκι στα χείλια.

Καλό Καλοκαίρι!!! 

Πέπη Τσοτίνα
Σύμβουλος Ομορφιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου