Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Εχινάτσεα... Νικήστε το κρυολόγημα με την δύναμη της φύσης!!!




H Echinacea Angustifolia, στα ελληνικά Εχινάτσεα ή Εχινάκεα, ονομάστηκε έτσι γιατί ο κεντρικός κώνος του άνθους θυμίζει αχινό. Το μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται είναι τα άνθη και η ρίζα του φυτού. Τα κύρια συστατικά που περιέχει είναι β-καροτένιο, β-σιτοστερόλη, κερσετίνη, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β3, βιταμίνη C και πτητικό έλαιο. Έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές, αντιιικές δράσεις, ενώ τονώνει και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Εχινάτσεα είναι ένα από τα καλύτερα όπλα της φύσης για την αντιμετώπιση του συναχιού, του κρυολογήματος, της γρίπης και γενικά κάθε είδους λοίμωξη. Οι Ινδιάνοι τη χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν δαγκώματα φιδιών και μολυσμένες πληγές. Δεν υπάρχουν φάρμακα αποτελεσματικά για την καταπολέμηση της γρίπης και των ιογενών λοιμώξεων, έτσι ερευνητές στράφηκαν στη φύση και στην ανακάλυψη ουσιών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και τονώνουν τη φυσική άμυνα. Μια ανάλογη θεραπευτική ουσία είναι η Εχινάτσεα.

Η Εχινάτσεα έχει 3 τρόπους δράσης:

  • Kαταστέλλει τα συμπτώματα του κρυολογήματος
  • Περιορίζει την ανάπτυξη των μικροβίων
  • Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού

 
Οι περισσότερες και μεγαλύτερες έρευνες του φυτού έχουν γίνει στη Γερμανία. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι το βότανο ενισχύει το ανοσοποιητικό και προφυλάσσει από τη γρίπη ή μειώνει τη χρονική της διάρκεια. Το 1994 ομάδα Γερμανών ερευνητών με καθηγητή τον Hildebert Wagner, εντόπισε 26 μελέτες σχετικά με την Εχινάτσεα. Οι μελέτες δείχνουν ότι η Εχινάτσεα έχει ιδιότητες που βοηθούν είτε στην αποφυγή και είτε στη θεραπεία των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. Ο Δρ.Wagner εντόπισε πως η Εχινάτσεα κάνει το μυελό των οστών και το λεμφικό να παράγουν περισσότερα και ισχυρότερα λευκά αιμοσφαίρια και Τ-λεμφοκύτταρα, που καταπολεμούν βακτήρια και κατά συνέπεια λοιμώξεις. Επίσης εντόπισε δράση κατά των ιών καθώς ενισχύει την παραγωγή ιντερφερόνης, ουσία που παρεμβαίνει στο DNA των ιών και παρεμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.

Εφαρμογές
Χρησιμοποιείται σε λοιμώξεις, φλεγμονές, κρυολογήματα, γρίπη, συνάχι, αμυγδαλίτιδα, αλλεργία, φαρυγγίτιδα αλλά ακόμη και σε χρόνιες καταστάσεις, όπως αρθρίτιδα, προβλήματα ουροποιητικού και χρόνια βρογχίτιδα.

 
Προσοχή, δεν πρέπει να κάνουν χρήση Εχινάτσεας οι αλλεργικοί στις μαργαρίτες, όσοι έχουν φυματίωση, λευχαιμία, διαβήτη και όσοι έχουν αυτοάνοση νόσο. Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω από 8 εβδομάδες, όχι γιατί είναι τοξική, αλλά για να μη χάνει την αποτελεσματικότητά της λόγω συνεχούς χρήσης. Υπέρβαση της συνιστώμενης δοσης, μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Πηγή: vita4you.gr

Θωρακίστε τον οργανισμό σας
Εχινάτσεα Το Αντιβιοτικό Της Φύσης  
Βάμμα Εχινάτσεα
Εχινάκεια, Βιταμίνη C, Ψευδάργυρος.... Θωρακίστε Τον Οργανισμό Σας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου