Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Περισσότερη άσκηση... λιγότερος διαβήτης




Το να περπατάμε έντονα ή να κάνουμε ποδήλατο για δυόμισι ώρες την εβδομάδα μειώνει κατά 26% τις πιθανότητες να πάθουμε διαβήτη.

Μετά-ανάλυση που έγινε από τα βρετανικά Πανεπιστήμια UCL και Cambridge έδειξε ότι η σωματική άσκηση, ακόμη κι αν είναι λίγη, μειώνει τον κίνδυνο να αναπτύξουμε διαβήτη τύπου 2.

Όταν ασκούμαστε δυόμισι ώρες την εβδομάδα (περπατώντας έντονα, κάνοντας ποδήλατο ή παίζοντας ένα σπορ, π.χ. τένις), όπως είναι η σύσταση των ειδικών, τότε μειώνουμε τον κίνδυνο για διαβήτη κατά 26% ενώ όταν ασκούμαστε καθημερινά μειώνουμε μέχρι και 40% τις πιθανότητες να μας απασχολήσει ο διαβήτης.

Η εν λόγω μελέτη ανέλυσε δεδομένα από 23 έρευνες που είχαν διεξαχθεί στις Η.Π.Α., την Ασία, την Αυστραλία και την Ευρώπη. Τα συμπεράσματα της μελέτης είναι πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα καθώς ο διαβήτης τείνει να γίνει παγκόσμια επιδημία, εξαιτίας της αυξημένης παχυσαρκίας παντού στον κόσμο, και υπολογίζεται ότι θα φτάσουν να υπάρχουν σχεδόν 600 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως μέχρι το 2035.

Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι ότι, όπως φαίνεται από την εν λόγω μελέτη, ακόμη και η λίγη άσκηση είναι καλή, αν και η περισσότερη είναι ακόμα καλύτερη.

Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου