Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Καθημερινό ντους: Ναι ή όχι;



«Ευλογημένοι» γιατροί δηλώνουν ότι τα καθημερινά ντους είναι άσκοπα

Το ντους είναι μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας όπως είναι και ο ύπνος. Είτε το κάνουμε το βράδυ είτε το πρωί, το θέμα είναι ότι είναι ένα πράγμα που κάνουμε τακτικά. Ακόμη κι όταν δεν είμαστε βρώμικοι εμείς το κάνουμε, σωστά;

Δεν είναι όμως έτσι, σύμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα της υγιεινής.
Η Dr. Elaine Larson, ειδικός στις λοιμώδεις ασθένειες του Columbia University School of Nursing, λέει, «Νομίζω ότι το ντους γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το ντους είναι θέμα υγιεινής ή για να γίνουμε πιο καθαροί αλλά, βακτηριολογικά, δεν είναι έτσι τα πράγματα».

«Το σώμα μας είναι μια φυσική καλο-λαδωμένη μηχανή. Το καθημερινό ντους δεν είναι απαραίτητο», προσθέτει ο Δρ. C. BrandonMitchell, Επίκουρος Καθηγητής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο George Washington. Υποστηρίζει ότι το πολύ συχνό πλύσιμο του δέρματος αφαιρεί από αυτό τα φυσικά αιθέρια έλαια.

Πάνω από όλα όμως, ενώ μπορεί να πιστεύουμε ότι τα καθημερινά ντους μας προστατεύουν από τα μικρόβια που κυκλοφορούν γύρω μας, στην πραγματικότητα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Τα ντους μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες να κολλήσουμε μια ασθένεια διότι επιτρέπουν στο δέρμα να στεγνώσει, κάνοντάς μας πιο επιρρεπείς - έχοντας σκασμένο δέρμα -με αποτέλεσμα τα βακτήρια να βρίσκουν ευκολότερη δίοδο και να εισέρχονται στον οργανισμό μας. Οι ειδικοί λένε ότι από άποψη υγείας, πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας πολύ συχνά ώστε να προστατευόμαστε από τις ασθένειες.

Ωστόσο, οι εξηγήσεις αυτές δεν λαμβάνουν υπόψη το πώς φαινόμαστε ή - το πιο σημαντικό – πώς μυρίζουμε στους άλλους. Έτσι, εάν έχετε πολλαπλές επισκέψεις στο γυμναστήριο με αποτέλεσμα να στάζετε ιδρώτα, τότε είναι ασφαλές να πούμε ότι μπορείτε (ναι παρακαλώ) να συνεχίσετε χαρούμενα το καθημερινό πλύσιμο και τρίψιμο του σώματός σας.


Πηγή:mylady.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου