Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

5 υψηλής θρεπτικής αξίας τροφές που τρώμε λάθος!1. Μπρόκολο
Το μπρόκολο παρέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, χλωροφύλλης, αντιοξειδωτικών και άλλων αντικαρκινικών ουσιών. Για να πάρουμε τη μέγιστη δυνατή ποσότητα αυτών των συστατικών, πρέπει να μαγειρεύουμε το μπρόκολο στον ατμό, όχι να το βράζουμε.

2. Λιναρόσπορος
Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, Ω-3 λιπαρά οξέα και φυτοχημικές ουσίες με αντικαρκινική δράση. Δεν πρέπει να καταναλώνουμε το σπόρο ολόκληρο, καθώς έτσι ο οργανισμός δεν μπορεί να τον μεταβολίσει και να επωφεληθεί από τα θρεπτικά του συστατικά. Καλό είναι λοιπόν να τρίβουμε τους σπόρους και να τους προσθέτουμε σε smoothies, σαλάτες ή στο γιαούρτι.

3. Φράουλες
Περιέχουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνη C. Θα πρέπει όμως να αποφεύγουμε να κόβουμε τις φράουλες, καθώς τα θρεπτικά τους συστατικά –και ιδιαίτερα η βιταμίνη C– είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο.

4. Τομάτες
Η τομάτα περιέχει λυκοπένιο -τη φυτοχημική ουσία που προστατεύει από καρδιακά και καρκίνο – το οποίο για να απορροφήσει ο οργανισμός πρέπει η τομάτα να μαγειρεύεται. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι ενισχύεται και η αντιοξειδωτική δράση της τομάτας, όταν μαγειρεύεται σε μέτριες θερμοκρασίες.

5. Γιαούρτι
Όταν ανοίγουμε το γιαούρτι, υπάρχει συνήθως στην επιφάνειά του ένα λευκό υγρό. Πρόκειται για ορό γάλακτος και συνηθίζουμε να το πετάμε πριν φάμε το γιαούρτι. Ο ορός όμως περιέχει πρωτεΐνη και βιταμίνη Β12, καθώς και μέταλλα, όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος. Μην τον πετάτε, απλώς ανακατέψτε λίγο το γιαούρτι πριν το φάτε, για να τον απορροφήσει.

Πηγή: mylady.gr