Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η τροφές που μας ομορφαίνουν...



Ο άνθρωπος παίρνει ενέργεια για να ζήσει από τον αέρα που αναπνέει, από την τροφή που τρώει, από το νερό που πίνει, από τη γη που έχει κάτω από τα πόδια του και από τον ουρανό που έχει πάνω από το κεφάλι του.
Αυτή είναι η θεωρία των Κινέζων για τα πέντε στοιχεία της ανθρώπινης ζωής.

Η διατροφή, ένα απ’ αυτά τα πέντε στοιχεία, είναι αυτή που βοηθάει όλα τα κύτταρα του σώματος μας να ανανεώνονται και ρυθμίζει την υγεία μας, τη φυσική μας κατάσταση, τη φόρμα του σώματός μας, την ποιότητα των μαλλιών, των νυχιών, του δέρματος μας, κ.λ.π.

Γι’ αυτό, δεν πρέπει να δίνουμε στο σώμα μας τρόφιμα παρασκευασμένα κάτω από αρνητικές συνθήκες, όπως εκείνα με χρωστικές ουσίες, τα διατηρημένα με συντηρητικά και τα μη φυσικά τρόφιμα.

Πρέπει να τρώμε άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πάντα ανάλογα με την εποχή. Π.χ. όχι τομάτες και σταφύλια το χειμώνα και όχι λάχανο και μήλα ή πορτοκάλια το καλοκαίρι.

Το κρέας και το ψάρι να είναι πάντα ψητό στη σχάρα και στο φούρνο και να μην γίνεται κατάχρηση κρεάτων και αλλαντικών. Επίσης, οι καταχρήσεις σε σάκχαρα, γλυκά, σιρόπια και ποτά είναι πολύ αρνητικές για τη λειτουργία του οργανισμού, αφού αφήνουν υπολείμματα τοξινών με την πέψη τους.

Τρώτε πάντα ήσυχα και ήρεμα, χωρίς να βιάζεστε, μασήστε καλά κάθε μπουκιά της τροφής σας και σταματήστε το φαγητό τη στιγμή ακριβώς που έχει χαθεί το αίσθημα της πείνας.

Αναθεωρείστε στον τρόπο διατροφής σας, μην το κάνετε με αίσθημα «αγγαρείας», αλά σκεφτείτε ότι είναι μια πηγή ομορφιάς και υγείας, ακόμη και σεβασμού προς αυτή τη θαυμάσια «μηχανή» που λέγεται ανθρώπινο σώμα.

Η υγεία και η ομορφιά βρίσκεται στα χέρια σας και εσεις η ίδια είστε η μόνη υπεύθυνη για τη διατροφή που προσφέρετε στον οργανισμό σας.


Πηγή: www.lemfiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου