Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Δες το θετικά και άλλαξε την ζωή σου....Επτά κίνητρα που θα σας βοηθήσουν να δείτε τα πράγματα λίγο πιο θετικά.
Μπορεί να έχει γίνει ενοχλητικά της μόδας η επίκληση της «θετικής σκέψης» και κυρίως της «θετικής ενέργειας», μπορεί ακόμη και να έχει γίνει σλόγκαν ολκής από το σχολείο και το γήπεδο ως το νοσοκομείο και το χώρο εργασίας, αλλά πραγματικά έχει σημασία. Το 90% των ανθρώπων αυξάνει την παραγωγικότητά του όταν βρίσκεται ανάμεσα σε «θετικούς» ανθρώπους.

Ιατρικές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι καλές σκέψεις μπορεί να αυξήσουν το προσδώκιμο της ζωής ως και κατά δέκα χρόνια! Αντί να αναλώνεστε με εκείνα που πήγαν στραβά, σκεφτείτε εκείνα που πήγαν καλά. Οι μικρές επιτυχίες γεννούν μεγαλύτερες.

Θέστε ένα νέο στόχο από Δευτέρα. Η έναρξη της εβδομάδας δίνει σε μικρότερη αλλά πιο συχνή δόση την αίσθηση της νέας αρχής που δίνει η πρώτη μέρα του χρόνου.

Πριν ή μετά; Αν έχετε δίλημμα για το πότε πρέπει να κάνετε κάτι, επιλέξτε την αρχή της μέρας. Συνήθως τέτοια διλήμματα έχουμε για κάτι που δεν μας ευχαριστεί ιδιαίτερα, οπότε λειτουργήστε με την αρχή «να ξεμπερδεύω μια ώρα αρχύτερα».

Με το μαλακό. Η δυσκολία δεν είναι μόνο να αρχίσεις κάτι, αλλά να το ολοκληρώσεις. Όταν νιώθεις ότι η αφοσίωσή σου σε εγκαταλείπει, κάνε ένα διάλειμμα. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ξαναδεί το στόχο χωριστά από την προσπάθεια.

Είναι πολλά τα λεφτά! Και φυσικά δεν πρέπει να πάνε χαμένα. Η επένδυση χρημάτων σε ένα στόχο έχει λειτουργήσει επανειλημμένως ως κίνητρο για την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας, άσχετα αν αυτό δεν μας τιμά και ιδιαίτερα.

Βρείτε μια επωδό και… ο Θεός βοηθός. Υποθέτουμε ότι ένα εμπόδιο σας φέρνει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Μια αγαπημένη φράση του τύπου «κάθε εμπόδιο για καλό» ή «ουδέν κακόν αμιγές καλού» βοηθάει στον αυτοέλεγχο. Φροντίστε μόνο να την επαναλαμβάνετε χαμηλόφωνα για να μην έχετε άλλα!

Κάντε το απολαυστικό. Δυσκολεύεστε να βρείτε κίνητρο σήμερα; Κάντε παράλληλα με την υποχρέωση και κάτι ευχάριστο. Είστε σε κάποια αναμονή; Μιλήστε στο κινητό με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. Πρέπει να κάνετε μια ώρα διάδρομο; Συντονιστείτε με το αγαπημένο σας ραδιόφωνο.

Επιδιώξτε ένα μπράβο! Σύμφωνα με έρευνα, οι επαγγελματίες που, εκτός από οικονομικά ή άλλα τεχνικής φύσεως κίνητρα, έπαιρναν και ηθικές επιβραβεύσεις ήταν πολύ πιο ευχαριστημένοι και παραγωγικοί. Το ίδιο να κάνετε και αν είστε στη θέση του κριτή.

Πηγή φώτο: www.loveandlavender.com