Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Σούπα λαχανικών με σπιρουλίνα



Υλικά
Λαχανικά εποχής (χοντροκομμένα)
1/2 κουταλάκι αλάτι χοντρό
Πιπέρι καγιέν
Πιπερόριζα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι σπιρουλίνα σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση 
Βράζετε τα λαχανικά μαζί με το χοντρό αλάτι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10΄. Κατόπιν, τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα περνάτε από το μούλτι για να τα κάνετε πουρέ. Στη συνέχεια, προσθέτετε το πιπέρι καγιέν, την πιπερόριζα και το σκόρδο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Τέλος, προσθέτετε τη σπιρουλίνα, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σερβίρετε.
 
Πηγή: vita.gr