Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μάσκα προσώπου με κουρκουμά για ρυτίδες και μαύρους κύκλους


Στην Ινδία η μάσκα κουρκουμά είναι μία απαραίτητη θεραπεία που κάνουν όλες οι νύφες, αλλά και οι γαμπροί, πριν το γάμο για ένα λαμπερό δέρμα. Είναι ένα έθιμο που κρατά χιλιάδες χρόνια καθότι ο κουρκουμάς έχει εξαιρετικές ιδιότητες για το δέρμα και τα προβλήματά του.

Υλικά:
2 κσ γιαούρτι στραγγιστό
½ κγ σκόνη κουρκουμά
2 σταγόνες βιταμίνης Ε
1 κγ έλαιο jojoba

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά με την σειρά όπου αναγράφονται και στην συνέχεια εφαρμόστε  το μείγμα σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο, μάτια, λαιμό και ντεκολτέ. Αφήστε το για περίπου 20-25’ και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.

Ο κουρκουμάς: Ενυδατώνει και μαλακώνει το τραχύ δέρμα. Επίσης μπορείτε να αφαιρέσετε τις λεπτές γραμμές και τους μαύρους κύκλους στα μάτια.

Το γιαούρτι: Τα λιπαρά που περιέχει θρέφουν την αφυδατωμένη επιδερμίδα, τη μαλακώνουν και τη βοηθούν να διατηρήσει την υγρασία της. Οι βιταμίνες του, έχουν αναπλαστικές και ανανεωτικές ιδιότητες, η δροσιστική του υφή καταπραΰνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς στο δέρμα, ενώ ένα άλλο βασικό του συστατικό, το γαλακτικό οξύ δρα συσφιγκτικά.

Η  Βιταμίνης Ε: Έχει μαλακτική δράση στη φωτογηρασμένη επιδερμίδα. Δρα προληπτικά κατά των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα μας. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που απαλύνει το δέρμα και εμποδίζει την απώλεια νερού μέσω της επιδερμίδας, καταπολεμώντας την ξηρότητα. Επίσης καταπολεμά τη βλαβερή παρουσία των ελεύθερων ριζών που προέρχονται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής (κάπνισμα, ατμοσφαιρική ρύπανση, οξειδωτικό στρες, άγχος κ.λπ.)

Έλαιο jojoba: Είναι  εξαιρετικά ενυδατικό, ιδανικό για τις ξηρές και ώριμες επιδερμίδες καθώς εμποδίζει τη δημιουργία ρυτίδων, χαρίζει ελαστικότητα λάμψη και ομορφιά στην επιδερμίδα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Β1, Β2,B6 και ιδιαίτερα Ε).


Πηγή: Από την αισθητικό Πέπη Τσοτίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου