Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Σπιτικό λάδι ματιών για... σαγηνευτικό βλέμμα!!!



Μπορεί η γήρανση να είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας και να αναζητούμε τρόπους που θα τη διατηρήσουν νεανική και σφριγηλή. Σίγουρα ένα από τα πιο «ευαίσθητα» σημεία του προσώπου μας, στο οποίο γίνονται έντονα τα σημάδια τόσο του χρόνου όσο και της κούρασης είναι η περιοχή των ματιών.

Βρήκαμε όμως τη σούπερ φυσική λύση: Ένα σπιτικό λάδι ματιών, που θα φωτίσει, συσφίξει και θα αναζωογονήσει το δέρμα σας γύρω από την περιοχή των ματιών σας.

Θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε
1 κουταλιά της σούπας έλαιο νυχτολούλουδου
3-5 σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (προαιρετικά)

Σε ένα γυάλινο μπολάκι, ρίξτε το λάδι καρύδας, το έλαιο βιταμίνης Ε, το έλαιο νυχτολούλουδου και ανακατέψτε καλά. Για πιο λεπτή ροή στο μείγμα αλλά και για ομογενοποιηθούν μαζί τα φυσικά συστατικά, ζεστάνετε το μπολ σε μπεν μαρί. (Δηλαδή βάλτε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράζει για δύο λεπτά και έπειτα τοποθετήστε το μπολ σε αυτή). Ανακατέψτε καλά και βγάλτε το μπολ από την κατσαρόλα, μόλις δείτε ότι το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο που έχετε επιλέξει και αποθηκεύστε σε ένα μικρό βαζάκι. Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου, έτσι ώστε το μείγμα να αποκτήσει μια πιο στερεή μορφή, ή τοποθετήστε στο ψυγείο.

Εφαρμόστε γύρω από τα μάτια το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθείτε, προσέχοντας να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια σας.
Το λάδι καρύδας παρέχει πλούσια ενυδάτωση στο δέρμα, ενώ βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.
Η βιταμίνης Ε χάρη στην αντιοξειδωτική του ιδιότητα βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, που μπορούν να βλάψουν το δέρμα και πολλές φορές μπορεί να προκαλέσουν λεπτές γραμμές και ξηρότητα.
Ενώ, το έλαιο νυχτολούλουδου, είναι γνωστό για τις αντι-γηραντικές του ιδιότητες, βοηθώντας στην αποκατάσταση του δέρματος σε κυτταρικό επίπεδο.


 Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου