Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

5 beauty μυστικά για τέλεια επιδερμίδα



Δεκάδες ερωτήματα γεννούνται καθημερινά, και καθώς μεγαλώνουμε, σχετικά με την επιδερμίδα μας και το πώς θα καταφέρουμε να την διατηρήσουμε όμορφη και σφριγηλή.

1. Μπορώ να απαλλαγώ οριστικά από τις πανάδες;
Οι πανάδες δημιουργούνται είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω ηλικιακής ακτινοβολίας, είτε λόγω ορμονών. Χρειάζονται αντηλιακή προστασία, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, γιατί διαφορετικά μπορεί να μεγαλώσουν και τότε η απαλλαγή από αυτές θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Ως προς την αντιμετώπισή τους, υπάρχουν λευκαντικά προϊόντα με συστατικά όπως η βιταμίνη C, η οποία έχει λευκαντική και αντιοξειδωτική δράση, ή το μελανοξίλ, το οποίο μειώνει την παραγωγή μελανίνης, αλλά και την αρχική ποσότητά της στο δέρμα.

Ωστόσο, σε κάποιο ινστιτούτο αισθητικής μπορούν να εφαρμοστούν και πιο δραστικές λύσεις, όπως είναι οι θεραπείες με οξέα, τα βαθιά peeling, τα laser. Έμπειροι αισθητικοί μπορούν να αποφασίσουν ποια από αυτές τις θεραπείες είναι καταλληλότερη.

Με τις παραπάνω μεθόδους μπορεί να υπάρξει βελτίωση στις πανάδες, η οποία φυσικά έχει να κάνει με την έκταση του προβλήματος. Υπάρχει, όμως, και περίπτωση αυτό να μην λυθεί οριστικά.

2. Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας;
Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να πλένουν το πρόσωπό τους δύο φορές την ημέρα με προϊόν κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας τους. Οι άνδρες, καθώς έχουν πιο παχύ δέρμα, θα πρέπει να προτιμούν ένα προϊόν σε μορφή τζελ. Οι γυναίκες, αν έχουν λιπαρό δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν κάποιο προϊόν σε μορφή είτε τζελ είτε αφρού, ενώ αν έχουν ξηρό δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν καθαριστικό γαλάκτωμα και λοσιόν για ξηρά ή κανονικά δέρματα.

Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε το σαπούνι όταν πλένετε το πρόσωπό σας γιατί καταστρέφει και αφυδατώνει το ph του δέρματος.

3. Ποιο είναι το μυστικό κατά των ρυτίδων;
Δεν υπάρχει μαγική λύση για τις ρυτίδες, γιατί ο χρόνος και ο ήλιος φροντίζουν να κάνουν την δουλειά τους χωρίς να μας ρωτήσουν. Το καλύτερο που έχει να κάνει μία γυναίκα είναι η πρόληψη, και μάλιστα από μικρή ηλικία: Να πίνει πολύ νερό, να χρησιμοποιεί προϊόντα που δίνουν θρέψη στο δέρμα και να φορά πάντα αντηλιακό στο πρόσωπό της.

4. Εμφάνισα ακμή σε μεγάλη ηλικία. Τι να κάνω;
Είναι πολύ συχνό φαινόμενο άτομα άνω των 30-35 να εμφανίζουν ακμή και αιτίες είναι συνήθως το στρες αλλά και υλικά που πιθανώς χρησιμοποιούνται καθημερινά και έρχονται σε επαφή με το δέρμα, π.χ. σε άτομα που φορούν συνέχεια ακουστικά ή γάντια.

Καθώς ένα τέτοιο πρόβλημα απαιτεί συγκεκριμένη θεραπεία θα πρέπει να επισκεφθούμε έμπειρο αισθητικό ή δερματολόγο ο οποίος θα την ορίσει και στη συνέχεια να περιποιούμαστε σύμφωνα με τις οδηγίες και τα σωστά προϊόντα το πρόσωπό μας. Επίσης, θα πρέπει να αποφύγουμε και τους παράγοντες που προκαλούν ακμή. Το πιθανότερο είναι ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το πρόβλημα θα διορθωθεί.

5. Να κάνουμε μόνες μας καθαρισμό στο πρόσωπό μας;
Κατηγορηματικά όχι. Όσο κι αν μας ενοχλούν τα μαύρα στίγματα που εμφανίζονται συνήθως στη μύτη ή το πηγούνι μας –πρόκειται για ανοιχτούς φαγέσορες, την πρώτη μορφή ακμής, η οποία λόγω το αέρα οξειδώνεται και «μαυρίζει» το σμήγμα.

Ο λόγος που λέμε όχι στον καθαρισμό στο σπίτι είναι ότι το πιθανότερο είναι ότι το άτομο θα ασκήσει λάθος πίεση, προκαλώντας τραυματισμό στο δέρμα. Επιπλέον, στο σπίτι δεν υπάρχει κατάλληλος τρόπος να κάνουμε αντισηψία στο δέρμα, με κίνδυνο να το μολύνουμε. Και το οινόπνευμα δεν αποτελεί λύση.


Πηγή: mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου