Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Γάλα Αμυγδάλου: Εναλλακτικό Και Πολύ Θρεπτικό



Ο καταιγισμός πληροφοριών που δέχονται τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές σχετικά με την αναγκαιότητα ή μη του γάλακτος ζωικής προέλευσης, έχει οδηγήσει στην αναζήτηση εναλλακτικών πηγών λήψης θρεπτικών στοιχείων.

Μία από αυτές είναι το γάλα αμυγδάλου, ρόφημα από ωμά αμύγδαλα, με πολλά θρεπτικά συστατικά και σημαντική πηγή ασβεστίου.

Το γάλα αμυγδάλου είναι ιδανικό για άτομα που δεν πίνουν το γάλα αγελάδας και είναι πολύ ήπιο για το στομάχι, καθώς χωνεύεται εύκολα.

Έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και απαλή υφή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για το αγελαδινό γάλα σε συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Οι υπέρμαχοι του γάλακτος αμυγδάλου το προτιμούν γιατί είναι ωφέλιμο χωρίς να περιέχει χοληστερίνη, ζωική πρωτεΐνη και το ζωικό λίπος του αγελαδινού γάλακτος.

Τα 240 ml ή μία μερίδα γάλακτος αμυγδάλου έχει περίπου 30-40 θερμίδες, 2,5-3 γρ. λίπους, 1 γρ. πρωτεΐνης, 1 γρ. φυτικών ινών και πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Το γάλα αμύγδαλου περιέχει ακόρεστα λιπαρά που σημαίνει ότι βοηθά στην μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά, χοληστερίνη και λακτόζη.

Το γάλα αμύγδαλου περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα μαγγανίου, σεληνίου και βιταμίνης Ε. Είναι τέλος καλή πηγή φλαβονοειδών.



Πηγή: onmed.gr