Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Λαχταριστό Σοκολατένιο Κέικ Με Superfoods


Ένα ιδιαίτερο γλύκισμα με έντονη γεύση μελιού και κακάο.

Υλικά
Για τη βάση
60 γραμμάρια βούτυρο κακάο
1 φλιτζάνι (150 γραμμάρια) φουντούκια
2 και 1/2 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι

Για τη γέμιση
300 γραμμάρια καρύδια πεκάν
150 γραμμάρια κράνμπερι
150 γραμμάρια Blueberries
2 και 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
1/3 του φλιτζανιού (35 γραμμάρια) χαρουπόσκονη
1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο
200 ml λάδι καρύδας
100 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού νέκταρ αγαύης (ή μέλι)
2 κουταλιές της σούπας γύρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Στρώστε σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοστών αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Για τη βάση κόψτε το βούτυρο κακάο σε μικρά κομματάκια σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια βάλτε το μικρό μπολ σε ένα μεγαλύτερο με ζεστό νερό και αφήστε το βούτυρό σας να λιώσει (λιώνει σε θερμοκρασία 35 βαθμών περίπου). Θρυμματίστε τα φούντουκια στο μπλέντερ και στη συνέχεια ανακατέψτε τα μαζί με το λιωμένο βούτυρο κακάο, το μέλι και το κακάο σε σκόνη. Απλώστε και πατήστε το μείγμα σας στη βάση της φόρμας και αφήστε το να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.

2. Θρυμματίστε τα καρύδια πεκάν στο μπλέντερ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε να τα δουλεύετε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώστε και πατήστε το μείγμα σας πάνω από τη βάση και αφήστε το γλυκό σας στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες.

3. Στο μεταξύ συνδυάστε όλα τα υλικά του γλάσου και βάλτε το γλάσο σας στο ψυγείο για 20 λεπτά ανακατεύοντάς το κάθε 7 λεπτά.

4. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού βγάλτε το τσέρκι από τη φόρμα σας και απλώστε το γλάσο πάνω από το κέικ. Πασπαλίστε αν θέλετε με γύρη και σερβίρετε.


Πηγή: queen.gr