Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τροφές Που Προλαμβάνουν Τo “Γκριζάρισμα”



Το γκριζάρισμα των μαλλιών δεν γνωρίζει ηλικία ή φύλο. Το άγχος, τα γονίδια, ο τρόπος ζωής ακόμη και η διατροφή μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα εμφάνισης των πρώτων άσπρων τριχών. Όσον αφορά τη διατροφή, το μυστικό κρύβεται στη βιταμίνη B και στις τροφές που έχουν υψηλή συγκέντρωση βιταμινών συμπλέγματος B και αυτές είναι:


  • Τα μύδια, είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12, ενώ μία μικρή ποσότητα προσφέρει το 300 % της ημερήσιας ποσότητας που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.
  • Το κόκκινο κρέας είναι καλή πηγή βιταμίνης Β. Απόφυγε τα λιπαρά κρέατα και τα αλλαντικά και προτίμησε άπαχα φιλέτα.
  • Τα τυριά, κυρίως τα ελβετικά κίτρινα τυριά και η παρμεζάνα είναι εξαιρετικές πηγές συμπλέγματος Β12.
  • Το γιαούρτι δεν βοηθά μόνο τη γραμμή σου, αλλά αποτρέπει και το γκριζάρισμα, αφού περιέχει μεγάλη ποσότητα της συγκεκριμένης βιταμίνης.
  • Ένα μπολ δημητριακών ολικής άλεσης παρέχει το 20% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας σε Β12.
  • Ο σολομός περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Β12 από τα υπόλοιπα ψάρια.



Πηγή:faysbook.gr