Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Τα κατοικίδια ευνοούν σοβαρά την υγεία..αποκτήστε και εσείς ένα!Πώς λέγονται αυτά τα μικρά, χαριτωμένα ζωάκια που έχουμε σπίτι μας; Κατοικίδια! Και τι κάνουν; Ευνοούν σοβαρά την υγεία μας, βάσει σχετικών ερευνών!

Δεν χρειάζεται να πληρώσεις για να τα αποκτήσεις δεδομένου ότι στο δρόμο κυκλοφορούν πολλά αδέσποτα που λαχταρούν να υιοθετηθούν και το κόστος διατροφής και κτηνιατρικής τους περίθαλψης είναι ελάχιστο σε σχέση με ότι προσφέρουν.

Πώς βοηθούν την υγεία μας; Διαβάστε παρακάτω :

1. Προσφέρουν σωματικά και ψυχικά οφέλη στους ανθρώπους όλων των ηλικιών. Στους μικρότερους τα κατοικίδια μετατρέπονται σε  δασκάλους και στους μεγαλύτερους προσφέρουν ευεξία και ενεργητικότητα.


2. Η συντροφιά ενός ζώου βοηθά στη μείωση της πίεσης και της χοληστερίνης και μειώνει τα καρδιακά επεισόδια ακόμη και σε ανθρώπους που έχουν ήδη υποστεί καρδιακό.


3. Η  φροντίδα ενός ζώου αυξάνουν τη σωματική δραστηριότητα , βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και  παράλληλα επιβραδύνει την απώλεια οστικού ιστού.


4. Τα κατοικίδια λειτουργούν και ως ψυχοθεραπευτές δεδομένου ότι προσφέρουν συντροφιά ακόμα και με τις πιο απλές κινήσεις τους διώχνουν το στρες και την ένταση της ημέρας.


5. Χαλαρώνουν του ανθρώπους, τους ηρεμούν και νικούν την κατάθλιψη.
Η αγάπη τους είναι ανιδιοτελής και φέρνει χαμόγελα ακόμα και  τις μέρες που όλα μοιάζουν μαύρα.

6. Έρευνες απέδειξαν ότι τα σκυλιά αντιλαμβάνονται από τη μυρωδιά  την αλλαγή συμπεριφοράς όταν ένα μέλος της οικογένειας τους θα πάθει κάτι κακό, και πριν αυτό συμβεί και ειδοποιούν τα υπόλοιπα μέλη΄.


Πηγή: mylady.gr
Σταυρούλα Αδαμάκη