Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

5 τροφές που σταματούν τον χρόνο...

Γιατροί και διατροφολόγοι συμφωνούν: η διατροφή μας είναι το Α και το Ω για την καλή υγεία, αλλά και για την καταπολέμηση των σημαδιών του χρόνου τόσο στην επιδερμίδα μας, όσο και στο εσωτερικό του οργανισμού μας.
Δείτε τις πιο σημαντικές τροφές που θα σας βοηθήσουν να δείχνετε και να νιώθετε νεότεροι κάθε μέρα.

Καρότα και τομάτες
Έρευνα του 2012 στην Σκωτία έδειξε ότι άνθρωποι που αύξησαν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην διατροφή τους κατά μόλις 3 μερίδες την ημέρα επί περιόδου 6 εβδομάδων, θεωρήθηκαν από ουδέτερους κριτές (άντρες και γυναίκες) ότι ήταν περισσότερο ελκυστικοί. Οι ερευνητές αποδίδουν το γεγονός αυτό στα καροτενοειδή, τα οποία προσδίδουν τον κόκκινο και κίτρινο χρωματισμό των τροφών. Βρέθηκε ότι τα καροτενοειδή μείωσαν την ερυθρότητα της επιδερμίδας των συμμετεχόντων, η οποία είναι τυπική επίπτωση της παρόδου του χρόνου.


Σόγια
Αν και οι απόψεις επάνω σε αυτή την τροφή διίστανται (έχει άλλωστε αποδειχτεί ότι προκαλεί προβλήματα σε άντρες και γυναίκες με την ραγδαία αύξηση των επιπέδων οιστρογόνων) ένα είναι σίγουρο: σε έρευνα του 2007 που έγινε στο Τόκυο, αποδείχτηκε ότι γυναίκες μέσης ηλικίας που κατανάλωναν 80 γραμμάρια προϊόντων σόγιας καθημερινά για περίοδο 12 εβδομάδων είχαν μειωμένες ρυτίδες και πιο σφριγηλή επιδερμίδα.


Σοκολάτα
Ποικίλες έρευνες έχουν δείξει ότι η σοκολάτα έχει προστατευτικές ιδιότητες στην υγεία της καρδιάς. Αλλά έρευνα του 2009 έδειξε ότι μπορεί να σας προστατεύσει ακόμα και από την ακτινοβολία UV του ήλιου, η οποία, ως γνωστόν, καταστρέφει την επιδερμίδα. Συγκεκριμένα, ομάδα γυναικών που κατανάλωνε επί 12 εβδομάδες καθημερινά ένα ρόφημα σοκολάτας 80 γραμμαρίων πλούσιο σε φλαβονοειδή, είχε καλύτερη επιδερμίδα (λιγότερη ερυθρότητα, λιγότερες ρυτίδες και λγότερα σημάδια από τον ήλιο) στο τέλος του πειράματος. Αυτό οφείλεται στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και τις αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες της σοκολάτας.


Έλαιο καρύδας
Έρευνα του 2004 διαπίστωσε ότι το λάδι καρύδας είναι ανώτερο από τα ορυκτέλαια, τα οποία περιέχονται σε πολλές κρέμες και λοσιόν σώματος που χρησιμοποιούνται από άτομα με ιδιαίτερα ξηρό δέρμα. Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι το καρυδέλαιο έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για τα άτομα με δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπίδια σημαίνει ότι διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας και μειώνει την ξηρότητα.


Αυγά
Έρευνα του 2009 διαπίστωσε ότι δύο αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα αυγά μπορεί να τετραπλασιάσουν προστασία του δέρματός σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η επίδραση του ήλιου στο δέρμα είναι ο βασικότερος λόγος που η επιδερμίδα χάνει τη νεότητά της και δημιουργούνται καφέ κηλίδες και γραμμές.


Πηγή:www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου