Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Cacao Beans... Το αντικαθληπτικό της φύσης




Cacao Beans
Το μυστικό για ομορφιά και υγεία. Οι ωμοί, βιολογικοί καρποί του κακάο χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακά από τις φυλές των Μάγια και των Αζτέκων και έχαιραν τόσο μεγάλης εκτίμησης που υιοθετήθηκαν ως μέσο συναλλαγών.

Είναι από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών, εύπεπτων για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στην πραγματικότητα, οι καρποί του κακάο έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το τσάι και το κόκκινο κρασί.

Λόγω των αντιοξειδοτικών αυτών εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και είναι ευεργετικοί για την πρόληψη καρδιαγγεικών παθήσεων, την πρόληψη της νόσου του Αλττσχάιμερ και την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη του μυοκαρδίου, να μειώσουν τις θροβώσεις του αίματος και να ρυθμίζουν την πίεση του.

Επίσης, μειώνουν το άγχος και αυξάνουν την ικανότητα μας να το αντιμετωπίζουμε.

Η φήμη τους ως το αντικαθληπτικό της φύσης δεν είναι αδικαιολόγητη.

Οι καρποί του κακάο περιέχουν τρεις νευροδιαβιβαστές που σχετίζονται με την προώθηση της ευδιαθεσίας στον άνθρωπο και τη βελτίωση της ψυχικής του κατάστασης:τη σεροτονίνη, τη ντοπαμίνη και την φαινυλαιθαμίνη.

Για τη θετική συνεισφορά τους στην υγεία της καρδιάς, φαίνεται πώς ευθύνονται οι πολυφαινόλες, τα ίδια ωγέλιμα αντοξειδωτικά που βρίσκουμε και στο κόκκινο κρασί.

Τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης μειώνονται με την άνοδο των επιπέδων της καλής χοληστερόλης.

Το μαγνήσιο που περιέχουν σε αφθονία μπορεί επίσης να υποστηρίξει το καρδιαγγειακό σύστημα, να βοηθήσει στη διατήρηση ενός φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού, στη θεραπεία της ημικρανίας και την πρόληψη της οστεροπόρωσης.

Επίσης, μειώνει την πήξη του αίματος και άρα τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος που οδηγεί σε εγκεφαλικά επεισόδια ή καρδιακές παθήσεις και βοηθά στη ρύθμιση άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως το ασβέστιο, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, το κάλιο και η βιταμίνη D στον οργανισμό συμβάλλοντας στην παραγωγή ενέργειας.

Πηγή: www.herbsnbeauty.gr