Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Το λουλούδι των λουλουδιών



Ylang - Ylang
Το όνομα του σημαίνει "το λουλούδι των λουλουδιών" και βγαίνει με απόσταξη των λουλουδιών του δένδρου Canauga Odorata genuina που ευδοκιμεί στα νησιά Κομόρες καθώς και στη Μανίλλα.
Το δένδρο ανθίζει καθ`όλη τη διάρκεια του χρόνου και τα λουλούδια μαζεύονται μόνο το Μάιο και τον Ιούνιο ξημερώματα πρίν βγεί ο ήλιος.
Το έλαιο εξάγεται από τα φρέσκα άνθη του φυτού. Η έντονη γλυκιά ευωδιά του υλανγκ-υλάνγκ και η φήμη του ως αφροδισιακού το έχουν κάνει πολύ δημοφιλές και γι αυτό το λόγο περιέχεται σε πολλά αρώματα.

Ιδιότητες
Χαρίζει ξεκούραση ξεκούραση και ηρεμεία.Συνιστάται σε περιπτώσεις που έχουν πνευματική ή ψυχική κατάπτωση.
Ακόμα συνιστάται ώστε να ενδυναμώσει τη σεξουαλική μας δραστηριότητα.
Δημιουργεί αισθήματα γαλήνης και ηρεμίας ενώ παράληλα βοηθά σε ότι εχει σχέση με ανωμαλίες του νευρικού συστήματος επιφέροντας ευφορία και αναζωογόνηση.
Βοηθά στο να διώχνει εσωτερικές φοβίες αλλά και στην αναδόμηση και γείανση των προβληματικών δερμάτων ακόμα και σε θεραπείες μαλλιών.
Πολύ καλά αποτελέσματα εχει στα ακόλουθα προβλήματα: Ανησυχία, ένταση , κλονισμό, φόβο , πανικό , γρήγορη αναπνοή, ανικανότητα , αυπνία κατάθλιψη ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι εχει εκπληκτικά αποτελέσματα ως μυοχαλαρωτικό.

Το υλάνγκ υλάνγκ μπορεί να αναμιχθεί με αλλά αιθέρια έλαια και να δώσει θαυμάσιες μίξεις με ξεχωριστές ιδιότητες πχ .. μια θαυμάσια μίξη που τονώνει την ανδρικό λίμπιντο είναι ylang ylang – patsuli.

Πηγή: http://herbsnbeauty.gr