Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

3+1 τρόποι για να τρώτε περισσότερα λαχανικάΕίναι απαραίτητα για την υγεία σας!

Τα λαχανικά πρέπει απαραιτήτως να υπάρχουν στο καθημερινό σας διατροφικό πλάνο. Αν λοιπόν δεν είστε και τόσο φίλοι των πράσινων θησαυρών ή άλλων λαχανικών, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να τα καταναλώνετε.

Αυτοί είναι οι εξής:

  • Για πρωινό φτιάξτε ένα smoothie με λαχανικά και φρούτα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα καταλαβαίνετε ιδιαίτερα την γεύση τους.
  • Προτιμήστε και άλλες κουζίνες εκτός της ελληνικής, οι οποίες περιέχουν λαχανικά. Για παράδειγμα η γιαπωνέζικη κουζίνα και συγκεκριμένα το sushi περιέχει λαχανικά όπως το αβοκάντο και το αγγούρι. Επίσης οι Ιταλοί στην πίτσα τους συνηθίζουν να κόβουν από πάνω φρέσκια ρόκα.
  • Μαγειρέψτε τα στο φούρνο σας. Το γνωστό μπριάμ είναι ένα λαδερό φαγητό που μπορεί να σας αρέσει περισσότερο από τα ωμά λαχανικά. Δοκιμάστε να το συνοδέψετε με φέτα. Επίσης τα γεμιστά είναι ένα φαγητό που ως κύριο υλικό χρησιμοποιεί λαχανικά.
  • Τέλος εμπλουτίστε την σαλάτα σας. Αν δεν σας αρέσει σκέτη η ρόκα, με λαδάκι και μπαλσάμικο προσθέστε και άλλα υλικά όπως καλαμπόκι, κοτόπουλο, ξηρούς καρπούς ακόμα και φρούτα. Κάντε ένα mix από διαφορετικά υλικά για να μην σας είναι έντονη η γεύση των λαχανικών!

Πηγή: http://www.jenny.gr