Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Superfoods για λαμπερή επιδερμίδα.



Θέλεις λαμπερή επιδερμίδα; Αυτά είναι τα superfoods που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου!

Σημαντικά συμπλέγματα βιταμινών και σούπερ τροφές που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις λαμπερή εσωτερικά αλλά και εξωτερικά!
Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και η κακή διατροφή - αργά ή γρήγορα- έχει επιπτώσεις και στην επιδερμίδα μας!

Μάθε λοιπόν ποιες είναι οι βιταμίνες που πρέπει να λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση για να δείχνουμε πιο λαμπερές και ποια superfoods τις περιέχουν:

Βιταμίνη C:

-Τη βρίσκουμε στα εσπεριδοειδή, στις ντομάτες, στο σπανάκι, στο μπρόκολο και στις πιπεριές.

-Είναι απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου και αποτελεί έναν ισχυρό αντιφλεγμονώδη παράγοντα. Επίσης, η βιταμίνη C είναι ασπίδα κατά των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος που προκαλούν γήρανση της επιδερμίδας.

Βιταμίνη Ε:

-Τη βρίσκουμε σε φυτικά έλαια, κυρίως στο ελαιόλαδο, στους σπόρους σιταριού, στους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά και βεβαίως στα λαχανικά.

-Η βιταμίνη Ε βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, προστατεύει την επιδερμίδα μας από τις UV ακτινοβολίες και έχει σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες.

Βιταμίνη Α:

-Τη λαμβάνουμε από ζωικές τροφές όπως ο κρόκος του αυγού, τα γαλακτοκομικά, το συκώτι και τα λιπαρά ψάρια.

-Είναι αντιοξειδωτική, ενώ η πιο σημαντική ιδιότητα της βιταμίνης Α φαίνεται να είναι το διεγερτικό αποτέλεσμα στα κύτταρα! Αυξάνει σημαντικά το σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, επαναφέροντας την ανθεκτικότητα και την ελαστικότητα του σε καλά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου