Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Μάσκα με πράσινο άργιλο και φύκια...



Υλικά
1 ποτήρι ροδόνερο ή απεσταγμένο νερό
2 κουταλιές πράσινος άργιλος
½ κουταλάκι αλάτι (πολύ λεπτόκοκκο)
10 σταγόνες βάμμα ιωδίου
2 κουταλιές φύκια (βεζίκουλους)

Τρόπος παρασκευής
Χρησιμοποιώντας γουδί κονιορτοποιούμε το αλάτι μαζί με τα φύκια έτσι ώστε να γίνουν σχεδόν πούδρα. Κατόπιν ρίχνουμε (στο γουδί) και τον πράσινο άργιλο και ανακατεύουμε για να ομογενοποιήσουμε το μείγμα. Ζεσταίνουμε το ροδόνερο προσοχή!
Όχι βράσιμο (περίπου στους 45Οc). Ρίχνουμε το μείγμα στο ροδόνερο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο γαλάκτωμα.
Στο τέλος ρίχνουμε και το ιώδιο.

Ιδιότητες
Το ροδόνερο είναι μαλακτικό και ενυδατικό. Ο πράσινος άργιλος και τα φύκια είναι πολύ πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία, έχουν συσφιγκτικές και τονωτικέ ιδιότητες. Το αλάτι και το ιώδιο είναι αντισηπτικά, τονωτικά και κατά των μυικών πόνων.

Τρόπος χρήσης
Αφού ολοκληρώσουμε την εφαρμογή των δύο προηγούμενων λαδιών, βουτάμε βαμβάκι στο μείγμα και κάνουμε επάλειψη σε όλο το σώμα. Κατόπιν, γρήγορα, τυλιγόμαστε με πλαστικό φιλμ και σκεπαζόμαστε με κουβέρτα για 10-15΄. Κάνουμε ντους και τελειώνουμε με ένα απλό λάδι για μασάζ με αιθέρια έλαια

Συμβουλή
Η μάσκα αυτή μπορεί να γίνεται ως μέρος θεραπείας 2 φορές την εβδομάδα ή μόνη της σαν αποτοξινωτική 2 φορές το μήνα ρίχνοντας το μείγμα στο μπάνιο (σε ζεστό νερό). Βυθιζόμαστε στο νερό για 15΄ και κατόπιν ξεπλενόμαστε με αφρόλουτρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Καλό είναι να την αποφεύγουν όσοι πάσχουν από θυρεοειδή, λόγω του ιωδίου και των φυκιών που περιέχονται σ΄αυτήν.


Πηγή: http://entertainment.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου