Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Λάδι Σμέουρο




Το λάδι Σμέουρου είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Ε και βιταμίνη Α, καθώς και σε Omega-3 και Omega-6 λιπαρά. Για το λόγο αυτό το λάδι Σμέουρου παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη αντιοξειδωτική δράση. Παράλληλα, παρουσιάζει και αντιβακτηριδιακή δράση και για το λόγο αυτό θεωρείται κατάλληλο για ξηρές, ευαίσθητες και ερεθισμένες επιδερμίδες, αλλά και για τη περιποίηση της επιδερμίδας σε περιπτώσεις εκζεμάτων και ψωρίασης.
Στις περιπτώσεις μάλιστα αυτές, θεωρείται πολύ ανώτερο από το Σταφυλέλαιο, το λάδι Αβοκάντο, το Φουντουκέλαιο και το Σιτέλαιο.

Επίσης, είναι γνωστό για τη προστασία που παρέχει στην επιδερμίδα από τις ηλιακές ακτίνες UV-A και UV-B. Ο δείκτης αντηλιακής προστασίας που προσφέρει το λάδι Σμέουρου είναι ιδιαίτερα υψηλός και σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια θεωρείται πως έχει SPF μεταξύ 28-50. Αυτό σημαίνει, πως το λάδι Σμέουρου είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για την περιποίηση του προσώπου.
Γενικά απορροφάται πολύ εύκολα, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα λιπαρότητας στην επιδερμίδα.

 http://herbsnbeauty.gr