Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Η πρώτη ποινή χωρίς αναστολή για κακοποίηση σκύλουΚάτοικοι της περιοχής που είδαν τη σκληρή εικόνα με το βασανισμό του σκύλου ξεσηκώθηκαν και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Εκεί ο δράστης άκουσε μια απόφαση που δεν περίμενε με τίποτα…

Η πρώτη καταδίκη για κακοποίηση σκύλου επιβλήθηκε σε κάτοικο της Κάτω καμήλας Σερρών, ο οποίος και καταδικάστηκε από το τριμελές κακουργιοδικείο σε έναν χρόνο φυλάκιση και 5.000 € πρόστιμο, χωρίς αναστολή.

Πριν από μερικούς μήνες, ο δράστης εντοπίστηκε να σέρνει με τη μηχανή του, τον σκύλο του, επί ώρες μέχρι που κατάφεραν να τον σταματήσουν κάποιοι νεαροί, και τελικά έσωσαν το βασανισμένο ζώο.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος για κακοποίηση ζώου, χωρίς αναστολή και γι” αυτό τον λόγο η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία των ζώων. Όπως αναφέρει το serraikanea.gr, στην Κάτω Καμήλα Σερρών δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και δεν εφαρμόζεται κανένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Είναι μάλιστα μία περιοχή που οι κακοποιήσεις ζώων είναι ιδιαίτερα αυξημένες και συμβαίνουν με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας. Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσαν οι νεαροί που ακινητοποίησαν το δράστη και σταμάτησαν το μαρτύριο του άτυχου τετράποδου.

Πηγή: seleo.gr