Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Λαχταριστά μπισκότα με χαρουπόσκονη



Υλικά:

125 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια αλεύρι ολικής
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Βανίλια
1 αυγό με 2 κουταλιές νερό κρύο
2 κουταλιές χαρουπόσκονη.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τα στερεά υλικά εκτός από τη χαρουπόσκονη.
Τρίβουμε το  με τα χέρια ή το μίξερ και ρίχνουμε το αυγό με το νερό.
Ζυμώνουμε.
Τέλος σε μια επιφάνεια ρίχνουμε τη χαρουπόσκονη και κυλάμε τη ζύμη ώστε να δημιουργηθούν ´νερά´.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολάκι και σε μια μεμβράνη και την βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα. Βγάζουμε τη μεμβράνη και κόβουμε με μαχαίρι μπισκοτάκια.
Τα τοποθετούμε σε λαδόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά.

Πηγή: http://www.kitchenqueen.gr