Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Χρωματοθεραπεία και… στη διατροφή μας




Θα μπορούσες να σκεφτείς ποτέ ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες των τροφών εξαρτώνται και από τη χρωματική οικογένεια στην οποία ανήκουν;


Σύμφωνα με τις βασικές αρχές της χρωματοθεραπείας και το βιβλίο Colour Therapy από τη Μ.Βρετανία, υπάρχουν διαφορετικές ασθένειες στο ανθρώπινο σώμα, οι οποίες αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη επιλογή χρώματος στην τροφή. Πάμε να δούμε λοιπόν, ποιες είναι οι σημαντικότερες διατροφικές χρωματικές ομάδες και που ωφελεί η καθεμία.


  • Οι πορτοκαλί τροφές, όπως τα πορτοκάλια, τα ροδάκινα, το πεπόνι, τα καρότα κ.λ είναι πλούσιες σε καροτενοειδή, βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών και ενισχύουν τη δημιουργικότητα. Τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκοιλιότητα, προβλήματα αναπαραγωγής και πόνους στις αρθρώσεις, πρέπει να αυξήσουν την κατανάλωσή τους.

  • Οι κίτρινες τροφές, όπως μπανάνες, καλαμπόκι, αυγά, λεμόνια βοηθούν στην αποβολή των χημικών και τοξικών ουσιών που συσσωρεύονται στον οργανισμό των κατοίκων μεγάλων πόλεων. Η έλλειψή τους ευθύνεται για κακή μνήμη, ασθενές ανοσοποιητικό, πεσμένη ψυχολογία, νεύρα, άγχος και προβλήματα στο στομάχι.

  • Οι τροφές με έντονο κόκκινο χρώμα, όπως φράουλες, κεράσια, παντζάρια, ντομάτες, κρέας αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό, αντιμετωπίζουν την αναιμία, την εξάντληση και τους πονοκεφάλους.

  • Τα μήλα, τα αχλάδια, το λάχανο, το σπανάκι και γενικά οι τροφές που ανήκουν στην πράσινη οικογένεια βελτιώνουν την αναπνοή και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και της χαμηλής αυτοεκτίμησης.

  • Τέλος, το μοβ χρώμα στις τροφές, είναι απαραίτητο για τα προβλήματα του λαιμού, της φωνής και της επικοινωνίας. Στα μοβ τρόφιμα ανήκουν τα δαμάσκηνα, τα σταφύλια, οι μελιτζάνες κ.α 


πηγή: