Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Και η μέρα ξεκινά.... Με σπιτικές μπάρες δημητριακών




Ένα υπέροχο σνακ για κάθε ώρα....
Με λίγες θερμίδας... για όσους προσέχουν την διατροφή τους.


Συστατικά:
130 γρ. ταχίνι
140 γρ. μέλι
40 γρ. καστανή ζάχαρη
20 gr. olive oil
1/2 φλυτζάνι καρύδια, χοντροαλεσμένα
1/2 φλυτζάνι σταφίδες (μαύρες, λευκές ή ανάμικτες)
150 γρ. δημητριακά της αρεσκείας σας
100 γρ. βρώμη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τα 40 γρ από το μέλι μαζί με τη ζάχαρη και το λάδι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το ταχίνι με τα 100γρ. μέλι, τα καρύδια, τις σταφίδες τη βρώμη και τα δημητριακά. Προσθέτουμε και το μίγμα του μελιού με τη ζάχαρη και το λάδι που ζεστάναμε στο κατσαρολάκι στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι το πατάμε να απλωθεί ομοιόμορφα και να είναι συμπιεσμένο (να μην έχει κενά). Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τις μπάρες σε κομμάτια τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα.

Tip:
Μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο να κρυώσει πριν το κόψουμε σε κομμάτια, διευκολύνει το κόψιμο.

Πηγή://www.oliveoil-culture.com