Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Schisandra Berries (Σισάνδρα)



Schisandra Berries (Σισάνδρα)

Παραδοσιακά μούρα Schisandra της Κίνας. Καταπολέμηση των πανάδων στο δέρμα, λάμψη και αναζωογόνηση .Η υπερτροφή αυτή, προσφέρει επίσης ηρεμία, γαλήνη, απαλό ύπνο και ψυχραιμία στα προβλήματα καθώς επιδρά θετικά στον ψυχισμό. Τα πολύτιμα αυτά μούρα, "καθαρίζουν" το μυαλό και διευκολύνουν την εργασια σε περιόδους κόπωσης.

Οι γυναίκες της Κίνας παραδοσιακά χρησιμοποιούν αυτά τα μούρα στη διατροφή τους για να διατηρήσουν το νεανικό τους σφίγγος.

Για χιλιάδες χρόνια τα μούρα αυτά έχουν θεωρηθεί εξαιρετικά αντιγηραντικά, τονωτικά της αντοχής, της πνευματικής διαύγειας και ιδανικά για τη βελτίωση των αντανακλαστικών και της απόδοσης στην εργασία, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως για την καταπολέμηση του άγχους, της κόπωσης, την ενίσχυση της λίμπιντο, αλλά κυρίως για την προστατευτική επίδραση τους στο συκώτι και τα νεφρά.
Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ασία και σύγχρονες εκτεταμένες μελέτες διεξάγονται για τη χρήση τους στην καταπολέμιση της ηπατίτιδας.

Οι λιγνάνες που βρίσκονται σε αυτά τα μούρα, προστατεύουν το συκώτι, τονώνοντας τα κύτταρα που παράγουν πολλά χρήσιμα αντοξειδωτικά.

Βοηθούν το σώμα να ανταποκριθεί σε στρεσογόνες καταστάσεις και λειτουργούν ως ήπιο ηρεμιστικό και αντικαθλιπτικό, δρούν κατά ορισμένων ψυχικών ασθενειών, προστατεύουν από παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος, από καρδιακές παθήσεις, δρούν κατά της υπότασης,
της γρίπης και κατά των παρενεργειών από το αλκόολ.

Στην παροδοσική κινέζικη ιατρική χρησιμοποιούνται για την αύξηση της αντοχής του οργανισμού απέναντι στις λοιμώξεις, την ενίσχυση της υγείας του δέρματος, στην καταπολέμηση της αϋπνίας ή του ανήσυχου ύπνου, για τον επίμονο βήχα κ.α.

http://herbsnbeauty.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου