Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Πράσινο τσάι



Πράσινο τσάι

Το 600π.X. τα φύλλα του γνήσιου φυτού του τσαγιού αναφέρονταν ήδη σε ιατρικά βιβλία. Αργότερα οι βουδιστές μοναχοί έφεραν το φυτό αυτό από την Κίνα στην Ιαπωνία. Οι καλόγεροι το χρησιμοποιούσαν σαν νοητικό διεγερτικό για τις πολλές ώρες διαλογισμού, και το θεωρούσαν θεραπευτικό για τον νου.

Αρχικά, το πράσινο τσάι χρησιμοποιείτο σαν θεραπευτικό ποτό και για νοητική αυτοκυριαρχία. Θεωρείται πηγή έμπνευσης, συγκέντρωσης και ζωτικότητας.

Σήμερα, στις παραδοσιακές χώρες που καλλιεργείται το τσάι όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, εξακολουθεί σχεδόν αποκλειστικά να καταναλώνεται πράσινο. Κανονικά δεν πρέπει να υφίστανται ζύμωση τα φύλλα του, έτσι το πραγματικό Γιαπωνέζικο πράσινο τσάι φτιάχνεται από τα πράσινα φύλλα του γνήσιου φυτού που έχει μικρά φύλλα και που ονομάζεται Camelia
sinensis.

Το πρώτο τσάι που στάλθηκε αρχικά στην Ευρώπη ήταν πράσινο. Οι γιατροί ενδιαφέρθηκαν για το πράσινο τσάι το 1648. Ο Morisset στη διδακτορική διατριβή του συμπέρανε ότι το πράσινο τσάι «... απορροφά την υπερβολική
υγρασία, γεμίζει το σώμα με ζεστασιά, το μυαλό με θάρρος και το πνεύμα με ευτυχία».

Αντιοξειδωτικό, τονωτικό, στυπτικό.
Βοηθάει σε ιώσεις, καρκίνο, μολύνσεις, ουλίτιδα, υψηλή χοληστερίνη, υπερένταση, υπερτριγλυκερίδια.


http://herbsnbeauty.gr