Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Τι να κάνετε αν ο γείτονας απειλεί τα ζωάκια σας





Τι μπορείτε να κάνετε εάν ο γείτονας απειλεί εσάς και τα ζώα σας, εάν παρατηρήσετε περιστατικό κακοποίησης και θέλετε να το αναφέρετε, ώστε να γίνει σύσταση από την Αστυνομία: Εισαγγελική παραγγελία.
Αυτό θα κάνετε.

Η Εισαγγελική παραγγελία είναι ένα βήμα-προειδοποίηση πριν τη μήνυση, με πιο άμεσο βέβαια αποτέλεσμα, γιατί αν συμμορφωθεί ο δράστης δεν χρειάζεται να τρέχουμε σε δίκες.
Εξυπηρετεί δηλαδή στον εκφοβισμό του δράστη για αποτροπή περαιτέρω ενεργειών (φόλες κτλ), αλλά και την εξασφάλιση γραπτού "προηγούμενου" μαζί του, ώστε αν ο μη γένοιτο πραγματοποιήσει τις απειλές του, να υπάρχουν απτά στοιχεία εναντίον του.


Τα βήματα:

1) Μαθαίνετε τα στοιχεία του ατόμου (Όνομα / Επίθετο / Διεύθυνση).
2) Πηγαίνετε στον Εισαγγελέα της περιοχής.
3) Αναφέρετε στη Γραμματεία του γραφείου του, τί ακριβώς θέλετε.
4) Αναφέρετε στον Εισαγγελέα της υπηρεσίας: "Ο τάδε απείλησε επανειλημμένα τη ζωή των ζώων μου, θέλω να του γίνει Σύσταση από την Αστυνομία".
5) Σας δίνουν το χαρτί και πάτε στην Αστυνομία.
Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν την Εισαγγελική Παραγγελία, δηλαδή να πάνε επιτόπου στο σπίτι του και να του κάνουν Σύσταση, ενημερώνοντάς τον για τις νομικές κυρώσεις της πράξης του.
6) Εάν είναι γείτονας σας, τον ενημερώνετε ότι η καταγγελία για απειλή πλέον υπάρχει ΓΡΑΠΤΑ και ότι αν συμβεί οτιδήποτε στα ζώα σας, θα θεωρηθεί αυτομάτως κατηγορούμενος/η και θα υποστεί τις συνέπειες του ν.3170/2003, τον οποίο καλό θα είναι να φροντίσετε να έχετε πάντα εκτυπωμένο, μαζί με την Εισαγγελική Παραγγελία.


Σε περίπτωση που δεν έχετε τα στοιχεία του ατόμου ή δεν έχετε χρόνο για τον Εισαγγελέα, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα, ακόμα και εάν έχει περάσει η ώρα του συμβάντος:

1) Καλείτε την Αστυνομία μέσω του 100.
2) Έτσι, όταν το Κέντρο στείλει περιπολικό, θα καταγραφεί η κλήση σας στην "Αναφορά του 8ώρου" τους.
(ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν αντιθέτως πάτε εσείς στο Α.Τ. για την καταγγελία, ΔΕΝ γίνεται καταγραφή στο Βιβλίο Συμβάντων για απλή Σύσταση, παρά μόνο αν προχωρήσετε σε Μήνυση. Οπότε, προτιμάτε να καλείτε μέσω του 100 την Αστυνομία.)
3) Στη συνέχεια μπορείτε να ζητήσετε ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της "Αναφοράς 8ώρου" για να το έχετε στο αρχείο σας για μελλοντική χρήση του ως "προηγούμενο" μεταξύ υμών και του συγκεκριμένου ατόμου.
4) Επίσης θα ζητήσετε από τους αστυνομικούς όταν έρθουν, να πάρουν τα στοιχεία του ατόμου που απείλησε/κακοποίησε.


Μη διστάσετε να προχωρήσετε στις παραπάνω κινήσεις, διότι είναι ο μόνος τρόπος όλοι αυτοί οι αισχροί άνθρωποι να συνετιστούν...


Πηγή:  http://www.eyedoll.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου